miércoles, 24 de octubre de 2007

SFANTA CINA- 20 octombrie 2007


SFANTA CINA



O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata: "Ori de câte ori mâncaţi din pâinea aceasta şi beţi din paharul acesta , vestiţi moartea Domnului până va veni El".( 1 Cor.11,26 )







MOTIVE DE RUGACIUNE:
  • Însanatosirea fratelui Vasile Pop
  • Pentru Dany, Silvia si David, care astazi vor încheia legamânt cu Domnul
  • Sa ne putem ierta unii pe altii

DUHOVNICESC

“In problema durerii umane exista un lucru teribil care ne mistuie in ciuda presupunerii ca am fost iertati sau chiar a certitudinii, si anume de a nu ni se mai da ocazia sa ne cerem personal iertare. O, cat de mult inseamna sa-i spui unei persoane: te rog sa ma ierti !.”- Florin Ruszuly

POEZIA

ALEGORIE

Florin Ruszuly
30 decembrie 2005


Esti în linia dintâi, inima neînfricata !
Chiar si numele cu care te-a înzestrat Maestrul
Denota maretia cauzei chemarii tale.
Sabia ta, reflecta cu claritate lumina Soarelui tau,
Risipind în mod perfect umbrele întunericului.
Ascutisul sabiei tale este înspaimântator
Pentru demonii din spatele victimelor.
Iar din pieptul tau de razboinic
Ca un vulcan, ies izvoarele dragostei Lui.
Dintre zecile de mii de razboinici
De ce numai calul tau este alb ?
De ce nechezatul lui se aude pâna la mine
Prevestind ultimul semnal de atac .
Imi voi pregati de indata ostirile ca sa-ti vin în ajutor
Când ai sa auzi racnetul Leului
Vei stii ca sunt aproape.
Calare pe el am sa vin
Si împreuna cu tine
Vom lua cu asalt Imparatia
Pentru care e în joc vesnicia.


ANUNTURI
  1. Program special- astazi este un sabat special, având în vedere cele doua evenimente pe care le sarbatorim: botez si Sfânta Cina. Botezul va începe la ora 9ºº, iar dupa terminarea acestuia va avea loc Sfânta Cina. Nu uitati, astazi Scoala de Sabat se va desfasura dupa amiaza.
  2. Saptamâna de rugaciune se va realiza în perioada 15 - 22 decembrie si mesajele spirituale vor fi transmise de catre pastorul Stefan Nadaban. Faceti-va planuri din timp pentru a participa la fiecare întâlnire.
  3. Multumiri- multumim programului diaconiei de vizitarea a fratelui nostru Vasile Pop. Fiecare persoana care petrece timp cu dansul, îl face sa fie mai vesel si sa grabeasca vindecare trupului. Domnul sa ne ajute sa nu obosim in facerea de bine.
  4. ADRA- Duminica, 14 octombrie, s-au împartit 3000 kg de alimente pentru aproximativ 155 de familii în central ADRA, din pasaje Milans 24 de Hospitalet, care apartine de bisericilor Urgell, Tallers si Sagrada Familia.
  5. Ora de rugaciune de miercuri seara- facem o calda invitatie întregii biserici la întalnirile noastre de la jumatatea saptamanii. Avem în studiul cartea Sfaturi pentru biserica si am ajuns la capitolul 33. Veniti si veti vedea ca nu vom avea pierdere. Sa priveghem rugându-ne întruna.
  6. Scoala româneasca în Catalunya- initiatorul acestei activitati este Info Romania, iar Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei este finantatorul acestui proiect. El se incadreaza in programul aprobat de Ministerul Educatiei, Tineretului si cercetarii sub aspectul programei de invatamant, sistem care va permite emiterea unor diplome recunoscute si in Romania. Deocamdata este vorba de un proiect pilot, doua ore pe saptamana (Limba si literatura romana, Istoria Romaniei, Geografie, Cultura generala, Psihologie) dar cu timpul se doreste crearea unei structuri complete in acest sens. In afara programei se mai pot introduce discipline complementare. Cei interesati pot sa ia legatura cu Adrian Alani la tel 666-812-899, 648-116-074 sau pe e-mail la radio@inforomania.eu
  7. REVERENTA- rugam comunitatea sa aiba respect fata de locasul de închinare. Vorbele de rând si glumele nu-si au locul în biserica.
  8. Toti cei care doresc sa faca parte din Orchestra comunitatii nostre sunt rugati sa participe in fiecare sabat la repetitii care vor avea loc intre orele 16:00 – 17:00 in biserica Sagrada Familia.
  9. Departamentul tineret -JAC (Uniunea spaniola) anunta ca in perioada 26-28 Oct va avea loc Trobada de Catalunya in: el Càmping Sangulí de Salou. În 1-4 Noiembrie in Guadalajara va avea loc “Una entrevista con Díos!”, iar în perioada 26/12/07-01/01/08- “Un encuentro en blanco”, în Andorra. Cei interesati sa se adreseze dirigintelui de tineret, Lucica Stan, pentru informatii.

ÎNCHEIE LEGAMÂNT CU DOMNUL

Numai Domnul este Acela care ne da din har ca sa ne putem preda Lui atata vreme cât se mai spune: Astazi. Dupa luni intense de pregatire, Silvia, Daniel si David sunt fermi hotarati ca cel mai bine e lânga Domnul Isus. Biserica noastra este în sarbatoare când se fac decizii atât de semnificative. Asistam la momentul îngroparii omului cel vechi si la nasterea unei noi fiinte în Hristos. Sa dea Domnul ca prin influenta celor care vor face legamant cu Domnul, biserica sa fie îmbucurata de coborârea pretioasa a Duhului Sfânt în chip de porumbel si cei botezati sa simta ca sunt primiti în familia regeasca a Domnului nostru ca frate mai mare. (Pastor, Richard Ruszuly)

RECUNOSTINTA - 13 octombrie 2007


"Pe când intra într-un sat, L-au întâmpinat zece leproşi. Ei au stat departe, şi-au ridicat glasul, şi au zis: "Isuse, Învăţătorule, ai milă de noi!" Când i-a văzut Isus, le-a zis: "Duceţi-vă şi arătaţi-vă preoţilor!" Şi pe când se duceau, au fost curăţiţi. Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare. S-a aruncat cu faţa la pământ la picioarele lui Isus, şi I-a mulţumit. Era Samaritean. Isus a luat cuvântul, şi a zis: "Oare n-au fost curăţiţi toţi cei zece? Dar ceilalţi nouă, unde sunt? Nu s-a găsit decât străinul acesta să se întoarcă şi să dea slavă lui Dumnezeu?" Apoi i-a zis: "Scoală-te şi pleacă; credinţa ta te-a mântuit." LUCA 17, 12-19
ANUNTURI:
  1. Serviciul divin din sabat dupa amiaza, începând de astazi va avea loc la orele 17ºº.
  2. Sabatul acesta se va face rugaciunea de consacrare pentru sora Mia Tornea si Alina Paul, în slujba de diaconeasa.
  3. Dupa terminarea Serviciului divin de dupa-amiaza se va face examinarea candidatilor pentru botez.
  4. Astazi, la ora 18: 40, comitetul lucrarii de evanghelizare este rugat sa se întruneasca în vederea noilor proiecte. Comitetul este format din urmatoarele persoane: Richard Ruszuly, Stefan Hanganu, Vali Stoleriu, Oana Stet, Alecu Baron, Tina Boldan, Otilia Stoleriu, Camelia Hartagan, Margareta Morar, Catalin Achim, Gabi Tudor, Lucica Stan, Gitela Bako, Carmen Tudor, Ghita Boldan, Nelu Stet.
  5. Botez si Sfânta Cina- pe sabatul al treilea din octombrie (20 octombrie) vom sarbatori în comunitatea noastra doua evenimente de o mare importanta pentru biserica noastra: botez si Sfânta Cina. Botezul va începe la ora 9ºº, iar dupa terminarea acestuia va avea loc Sfânta Cina. Pentru ca aceste evenimente sa se poata desfasura fara graba, Scoala de Sabat se va face dupa amiaza.
  6. În sabatul al treilea vom avea de asemenea o colecta speciala pentru saraci. Aceasta colecta are ca scop ajutorarea Elenei Leau care se afla în spitalul Vall d’Hebron, operata la cap, si fiului dânsei, Gabriel, care are grija de ea în spital.
  7. Persoana de contact pentru cei care cauta sau ofera un loc de munca sau chirie este fratele Ioan Bodnar. (tel 666311393)
  8. Scoala româneasca în Catalunya- initiatorul acestei activitati este Info Romania, iar Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei este finantatorul acestui proiect. El se incadreaza in programul aprobat de Ministerul Educatiei, Tineretului si cercetarii sub aspectul programei de invatamant, sistem care va permite emiterea unor diplome recunoscute si in Romania. Deocamdata este vorba de un proiect pilot, doua ore pe saptamana (Limba si literatura romana, Istoria Romaniei, Geografie, Cultura generala, Psihologie) dar cu timpul se doreste crearea unei structuri complete in acest sens. In afara programei se mai pot introduce discipline complementare. Cei interesati pot sa ia legatura cu Adrian Alani la tel 666-812-899, 648-116-074 sau pe e-mail la radio@inforomania.eu
  9. Ora de rugaciune de miercuri seara- facem o calda invitatie întregii biserici la întalnirile noastre de la jumatatea saptamanii. Avem în studiu cartea Sfaturi pentru biserica si am ajuns la capitolul 34. Veniti si veti vedea ca nu vom avea pierdere. Sa priveghem rugându-ne întruna.
  10. Abonament la studiile Scolii de Sabat pentru anul 2008. Rugam pe toti aceia care înca nu si-au facut abonament sa ia legatura cu sora Crenguta sau cu fratele Catalin. Amintim de asemenea ca suma abonamentelor neplatite înca, se ridica la 1.815,00 euros. Editura „Viata si Sanatate ne-a anuntat ca nu vor mai trimite nici o carte, studiu sau revista pâna nu primesc confirmarea platii. Deci nu uitati, comenzile se vor face doar pentru abonamentele platite. Se pot face comenzi si la REVISTA TA.
  11. Înscrieri pentru înfrumusetarea bisericii- Avem nevoie de noi înscrieri pentru a ne putea bucura în continuare de aceste aranjamente florale care ne-au încântat pâna acum în fiecare sabat. (Inscrieri la Ioan Bodnar )
  12. Rugam persoanele care înca nu au completat formularele care s-au împartit sabatele anterioare, sa le completeze si sa le înmâneze diaconului de serviciu.
  13. Pentru a ne putea implica cât mai mult în lucrarea Domnului si pentru ca Biserica sa se poata dezvolta, rugam persoanele care sunt membre in alte Biserici Adventiste din Romania sau Spania si care participa cu regularitate la Serviciile Divine din Biserica noastra sa-si ceara scrisorile de recomandare. Pentru aceasta trebuie sa ia legatura cu secretara bisericii.
  14. Toti cei care doresc sa faca parte din Orchestra comunitatii nostre sunt rugati sa participe in fiecare sabat la repetitii care vor avea loc intre orele 16:00 – 17:00 in biserica Sagrada Familia. Prima repetitie va avea loc astazi, 13/10/2007.
  15. Departamentul tineret -JAC (Uniunea spaniola) anunta ca in perioada 26-28 Oct va avea loc Trobada de Catalunya in: el Càmping Sangulí de Salou. Cei interesati sa se adreseze dirigintelui de tineret pentru informatii.
  16. Apusul soarelui 13 octombrie- 19,14h