lunes, 25 de junio de 2007

ALEGERILE ÎN BISERICA- 23 iunie 2007



ALEGERILE ÎN BISERICA


" Alege din tot poporul oameni destoinici, tematori de Dumnezeu, oameni de încredere, vrajmasi ai lacomiei; pune-i peste popor conducatori...”( Exodul 18:21.)



DUHOVNICESC


" Dumnezeu tot timpul e senin, bucuros, Iar noi suparati, încruntati si nefericiti. Cand vom fii bucurosi? Cand avem o masina noua? bani? NU!!. Cand îi vom zice DA, El ne va scoate din robia pacatului. Striga tare DA” - David Boldan


MOTIVE DE RUGACIUNE:


  • Alegerile în Biserica noastra
  • Împartirea invitatiilor pentru evanghelizare
  • Pentru viitorul botez de dupa evanghelizare

POEZIE


FI VESEL SI ZÂMBESTE
Adriana Stan

1. Vrei sa-mi spui ca n-ai motive sa zâmbesti ?
Hm !... Nu vrei sa le gasesti !
Decât sa cauti în arhiva, sa le numeri, sa le-aduni !...
Mai bine dai uitarii atâtea si-atâtea minuni,
Ce Domnul le-a facut doar pentru tine.
Si-ai uitat ca El îti cere în fiecare clipa,
Doar zâmbetul ‘napoi în dar.

2. Nu ti se pare cam putin, cam demodat,
Ca pentru fiecare strop de roua, fiecare floare,
Pentru fiecare apus sau rasarit de soare
Sa multumesti mereu încruntat si suparat
Celui care pentru tine… toate acestea le-a creat ?

3. Creatorul tau asteapta cu rabdare
Nu-L lasa sa plece trist acuma
Da-I cinste si onoare
Luând zâmbetul cu tine orisiunde-ai merge în lume !


ANUNTURI

  1. Alegeri în biserica- asa cum s-a discutat sabatul trecut în adunarea administrativa, prin votul majoritatii se stabileste ridicarea perioadei de activitate a mandatului pentru doi ani si se trece la organizarea de alegeri pentru noul mandat, care îsi va începe activitatea din luna septembrie a acestui an. Începând cu dimineata acestui sabat vom stabili comitetul special, care va desemna comitetul de numiri. Speram ca prin ajutorul Domnului sabatul acesta dupa-masa sa putem avea deja lista cu noii slujbasi, de aceea rugam toti membrii bisericii sa fie prezenti la serviciul divin de la orele 17ºº. Sa ne rugam cu totii ca Domnul sa puna oameni destoinici în fiecare departament.
  2. Proiectul de vizitare- dragi misionari, intram în ultima duminica de activitate în programul de vizitare. Dupa trei saptamâni de vizitare îl laudam pe Dumnezeu de progresul acestui grup de frati care devreme în dimineata duminicii se adunau pentru a-si spune experientele din timpul saptamânii. Iata, ca dupa aceste întâlniri numarul persoanelor vizitate sau contactate a ajuns la 86 de persoane. Slava lui Dumnezeu! Sa ne ajute Domnul ca si în aceasta ultima saptamâna de vizitare sa putem sa ne împlinim cu drag slujba de a chema la ospatul evangheliei. Pe mâine la orele 9ºº.
  3. Vacantele- parintii simt mai bine ca oricine ca a sosit vacanta. S-a terminat pentru câteva luni cu dusul si adusul copiiilor de la scoala. De asemenea, în luna august, ca si în ceilalti ani, vom vedea cum biserica va ramâne mai goala din cauza calatoriilor spre tara. Odata cu venirea vacantei pentru cei mici, rugam parintii sa caute sa petreaca timp mai mult cu copilasii pentru ca ei sa poata fi educati în caile Domnului nostru. Doar asa le vom putea asigura viitorul pentru ceruri.
  4. ZIUA MONDIALA A BOTEZURILOR- astazi în lumea întreaga vor avea loc botezuri cu ocazia zilei secerisului, deci a persoanelor care-si consacra viata lui Hristos. Mâine la orele 10 în lacul din Camarrassa, situat la vreo 90 de km de Barcelona, biserica din Tallers va realiza un serviciu de botez cu aproximativ 15 persoane hotarâte sa paseasca în apa botezului. Sa ajute bunul Dumnezeu, ca dupa evanghelizare sa putem avea si noi persoane care sa poata face legamântul cu Domnul. De aceea, continuam cu lucrarile în ce priveste pregatirea pentru botez, sâmbata la orele 18ºº si duminica la orele 20ºº.
  5. ADRA- a sosit momentul sa facem ceva frumos: putem sa devenim membrii ADRA cu doar 4 euro pe luna, sprijinind astfel marea lucrare de ajutorare. Daca Domnul ti-a atins inima pune-te în contact cu directorul Adra pentru a fi îndrumat în aceasta lucrare.
  6. Distribuirea de pliante- sabatul acesta toti cei care vor sa faca ceva frumos pentru împaratia Domnului, pot sa primeasca invitatii pentru evanghelizare care sa fie împartite în timpul acestor doua saptamâni înainte de a începe evanghelizarea. Avem 2000 de invitatii, asa ca putem lua fiecare pentru a raspândi prin locurile pe unde umblam.
  7. Iesire in natura- "Sabatul nu trebuie sa fie o zi posomorâta, obositoare sau restrictiva. Parintii îsi pot plimba copiii în crânguri sau gradinile de flori, pentru a-i învata ca Dumnezeu le-a dat aceste lucruri minunate ca o expresie a dragostei Sale (...) În aceasta zi sfânta de odihna, mai mult decât în oricare alta zi, noi trebuie sa studiem soliiile pe care Dumnezeu le-a scris pentru noi în natura. Noi ar trebui sa studiem parabolele Mântuitorului nostru acolo unde El le-a rostit, si anume în câmpii si dumbravi, sub cerul liber, prin iarba si flori." (Marturii despre Sabat, E.G. White) Sabatul viitor vom face o iesire in natura cu toata biserica. Dorim ca sa petrecem ziua de odihna sub cerul liber, unde vom cânta si ne vom bucura de binecuvântarile creatiei. Biserica, pentru cei care din motive strict necesare nu vor putea veni, va fi deschisa pentru a avea serviciile divine normale. Insistam însa, ca toti sa putem merge pentru a avea parte de un sabat placut împreuna. Mai multe detalii le vom primi de la amvon.
  8. Constructii în colegiul din Urgell- în lunile de vara si toamna ale acestui an vor începe constructiile unui spatiu de joaca deasupra bisericii. Este necesar acest loc pentru copiii nostri ca în pauza din timpul clasei, sa poata avea un spatiu de recreere. Din cauza aceasta pentru câteva luni biserica din Urgell vor închiria un alt spatiu pentru a se aduna în sabat. Lucrarile vor dura 4 sau 5 luni.
  9. Vizite pastorale- daca cineva are nevoie sa primeasca o vizita din partea pastorului pentru a se ruga si a primi încurajare din Scriptura pot sa o faca sunându-l sau solicitând prezbiterilor atentia pastorala. Orice are nevoie poate sa o faca cu toata încrederea. Va reamintim ca nu trebuie sa treaca un an fara ca pastorul sa nu ne fi vizitat casa.
  10. Program muzical –dupa-masa, la ora 17,00 companionii va invita la un program muzical cu titlul „FI VESEL SI ZAMBESTE”.
  11. La Concursul Biblic de saptamâna trecuta, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Stefan Hanganu si Ileana Holdis. Va anuntam ca începând de astazi se va întrerupe Concursul Biblic, dar vrem sa multumim tuturor acelora care au participat la acest concurs, si dorim din toata inima sa continuati cu studiul Bibliei la rând.

ZAMBESTE!

- Zâmbetul este cel mai scurt drum între doua inimi.
- Oamenii din toate popoarele zâmbesc toti în aceeasi limba!
- Este aproape imposibil sa zâmbesti în exterior fara sa te simti mai bine launtric.
- Secretul nefericirii stă în timpul pe care-l ai de pierdut, întrebându-te dacă eşti fericit sau nu.
- Bogăţie înseamnă să ne bucurăm de ceea ce avem şi să nu obţinem mai mult decât credem că ne-ar face fericiţi.
- Un zambet nu costa nimic, dar e valoros. Imbogateste pe cel care îl primeste fara sa saraceasca pe cel care îl da. Dureaza doar un moment, dar amintirea acelui zâmbet poate dura pentru totdeauna. Un zâmbet goneste oboseala, da forta sufletului si consoleaza tristetea. Poate fi o comoara din momentul în care se produce. Daca crezi ca tie un zambet nu-ti aduce nimic, fii generos si daruieste unul dintr-ale tale pentru ca nimeni n-are mai multa nevoie de un zâmbet decat cel care nu stie zâmbi.


SA NE CUNOASTEM


Mia Tornea s-a nascut la Sarmas, judetul Mures, pe data de 25 septembrie 1963, întro familie adventista si a copilarit în Mihesu de Câmpie împreuna cu fratii ei. Ea este este a 3-a din 5 frati (2 fete si 3 baieti). În 1980 termina liceul industrial din Ludus, apoi învata croitoria la fabrica de piele din Mures. Timp de trei ani a lucrat la CAP în calitate de contabila. Crescând într-o familie adventista si cunoscând adevarul de mic copil, botezul a însemnat pentru ea pecetluirea deciziei luate înca din copilarie, de a trai o viata consacrata Domnului. Este botezata la Sarmas, de catre pastorul Borbath Zoltan, în iulie 1982. Pe Iosif l-a cunoscut la nunta unuia dintre fratii lui în mai 1981, iar pe data de 4 septembrie 1983 s-au casatorit. Au locuit timp de 13 ani la Camaras, Judetul Cluj, iar familia lor a fost binecuvântata de Dumnezeu cu doi copii, Cristi si Mihaela. În România a slujit în Biserica în Departamentul Scolii de Sabat, în calitate de secretara. În 2000 vine în Spania, iar aici este membra a comitetului financiar al bisericii noastre. Fiind crescuta la tara, iubeste foarte mult florile si animalele, iar în timpul liber îi place sa citeasca, iar una dintre dorintele ei este sa poata sa se întoarca în România cât mai curând.