jueves, 29 de noviembre de 2007

ZIUA PREVENIRII ABUZULUI ÎMPOTRIVA BATRÂNILOR- Sâmbata, 24 noiembrie


O fagaduinta pentru saptamâna care ne sta în fata:


Exod 20,12 Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.

Proverbe 23,22 Ascultă pe tatăl tău, care te-a născut, şi nu nesocoti pe mama ta, când a îmbătrânit.












POEZIE

DEDICARE

Dorina Hîrceaga

Domnul a deschis o geana de lumina
Sa-ti fie adiere pe frunte-nsenina.

El a facut minuni de mangaiere
Peste rana-ti din sufletul plin de durere.

El te ridica si-ti rascoleste dorul
De viata cu flori
Si-ti umple pridvorul.

Si-acum sunt aici: lumina si floare
Din coasta-ti cioplita spre inseninare

Si-o ruga din pieptu-mi trudit se inalta:
Asa sa-ti raman intreaga mea viata!


Amin!



ANUNTURI


  1. Astazi, dupa-masa, vom avea un program muzical liber cu titlul “Vorbiti între voi cu Psalmi”. Sunteti cu totii invitati sa participati.
  2. Departamentul tineret:
    Calatorie evanghelistica in Romania! In perioada 16-23 februarie 2008 se va desfasura un proiect evanghelistic in judetul Bihor (impreuna cu Pastorul Cornel Dervasan), proiect in care sunt invitati sa participe cat mai multi tineri care au dorinta raspandirii Evangheliei si sunt dispusi sa calatoreasca in afara Spaniei. Pregatirile necesare se vor face la sfarsitul lunii ianuarie impreuna cu Pastorul Ed. Constantinescu. Informatii – Dirigintele de Tineret.
  3. Toti cei care stiu sa cânte la vreun instrument si doresc sa-L laude pe Dumnezeu sunt asteptati la repetitiile cu orchestra de la orele 16ºº.
  4. La orele 18ºº tineretul este rugat sa participe la ora de tineret
  5. Pe data de 16 decembrie, la orele 18ºº corul comunitatii noastre va sustine un Concert de Craciun, la Urgell, cu scop de evanghelizare. Este un prilej de a invita pe prietenii si colegii nostri, ca sa-L cunoasca pe Hristos.
  6. Cultul de vineri seara- sa ne aducem aminte ca serviciul divin de vineri ìncepe la orele 19ºº nu la 20ºº. Sa cautam pe Domnul cu totii la începutul fiecarui sabat.
  7. ADRA- responsabilii cu ADRA sunt asteptati joia acesta la orele 20ºº la sediul de pe Pasage Milans 24, unde va trebui sa se i-a votul pentru intrarea unei noi delegatii în asociatia actuala (Tallers, Urgell, Sagrada Familia) si se vor trata alte chestiuni necesare bunei desfasurari. Va rugam sa nu lispsiti.
  8. Comitetul bisericii va avea o scurta întâlnire astazi, dupa terminarea programului de dupa-amiaza.
  9. Conventia pastorala- sabatul acesta pastorul comunitatii va fi plecat în Gandia-Valencia, unde va avea loc o întâlnire cu cei aproximativ 100 de pastori din Uniunea Spaniola.


SA NE CUNOASTEM



Bogdan Alexandru Tudor s-a nascut la Bucuresti în data de 7 iulie 1999, într-o familie adventista. Prima parte a copilariei o petrece la Câmpia Turzii, iar în septembrie 2004 vine în Barcelona împreuna cu parintii. În prezent este în clasa a III-a la Colegiul Adventist din Urgell, iar materia lui preferata este matematica, dar îi place si desenul si sportul (în special fotbal si înnot). Este un baiat linistit, sensibil, dar cu personalitate puternica .Îi place foarte mult sa participe la Scoala de Sabat, la grupa de “Primara”, iar cântarea lui preferata este “Sunt copil de împarat”. Dintre mâncaruri, cel mai mult îi plac sarmalele. Îsi doreste mult o motocicleta, dar dorinta lui cea mai mare este ca sa ajunga în cer împreuna cu parintii lui.




DEPARTAMENTUL SANATATE- RETETE VEGETARIENE
CARTOFI UMPLUTI
Ingrediente : 2 kg cartofi fierti în coaja, un pachet de soia granule, bulion, ceapa, 500 g ciuperci, sare, boia de ardei dulce, maioneza de pufuleti
Mod de preparare:
Cartofii se curata si se taie pe lung. Se scobesc în asa fel încât sa ramâna un perete destul de gros pentru a nu se rupe. Umplutura se face din soia granule care se fierb în apa cu vegeta naturala si putina sare (cu cât supa în care fierbe soia este mai buna, cu atât soia va fi mai gustoasa). Dupa ce a fiert, soia se scoate cu spumiera si se scurge si se amesteca cu bulion si ceapa tocata si ciupercile taiate bucatele si fierte cu vegeta naturala. Amestecul se pune în jumatatile de cartofi. Cartofii scobiti se amesteca cu maioneza de pufuleti. Daca pasta este foarte moale, se toarna peste cartofi, iar daca este mai consistenta se pune pe un alt platou si se aseaza cartofii peste ea. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si masline.
Pentru maioneza se foloseste un sfert pachet de pufuleti, se zdrobesc si se amesteca cu putina apa rece si se obtine o pasta omogena. Nu se folosesc prea multi pufuleti pentru a nu avea un gust prea puternic de pufuleti. Apoi se adauga ulei putin câte putin si se mai pune, din când în când, câte o lingura de apa rece.





CEI 144 000 - Sâmbata 17 Noiembrie





Apoc. 7, 4 Şi am auzit numărul celor ce fuseseră pecetluiţi: o sută patru zeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel.
Apoc 14, 1 Apoi m-am uitat, şi iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; şi împreună cu El stăteau o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său şi Numele Tatălui Său.








POEZIE

LACRIMA

Florin Ruszuly
13 noiembrie 2007
Sângereaza inima Tatalui.
Un strop cazând a înrosit planeta.
Albastra nu mai e în spatiul haosului
Apare lacrima aceasta.

Suspendata parca, minuscula,
Pe obrazul Lui e cât universul.
Prelingandu-se intr-o nesfarsita mila,
Durere si iubire, priviti-i mersul !

E numai una, poate, ultima...
Brazdand istoria omenirii inca o data
Cade de sus uluitor lacrima
Tristetii si sperantei unui Tata.




ANUNTURI:



  1. Serviciul divin de vineri seara va începe la orele 19ºº. Dar ora de rugaciune de miercuri seara va ramâne neschimbata (de la orele 20ºº)



  2. Comitetul bisericii va avea o scurta întâlnire astazi, dupa terminarea programului de dupa-amiaza.



  3. Conventia pastorala- sabatul viitor pastorul comunitatii va fi plecat în Gandia-Valencia, unde va avea loc o întâlnire cu cei aproximativ 100 de pastori din Uniunea Spaniola.



  4. Vesti despre Jean Filip- asa dupa cum sabatul trecut am fost anuntati sa ne rugam pentru dirijorul comunitatii din Castellón. Dupa multe rugaciuni ale multor frati si surori din diferite parti, miercurea aceasta a putut sa-si miste buzele dupa mai bine de 10 zile in coma. Trebuie sa fie supus unei operatii deoarece pierde mult sânge. Sa continuam sa ne rugam Domnului pentru el.



  5. Instruire cu George Uba- pe data de 1 decembrie suntem invitati sa participam în Madrid, C/ Rusia nº 11, sambata la orele 17ºº si duminica la orele 10ºº. Indeosebi se asteapta prezenta responsabililor cu Scoala de Sabat, având in vedere ca fratele Uba se ocupa de acest departament în cadrul Uniunii Române.



  6. Saptamâna de rugaciune se va realiza în perioada 15 - 22 decembrie si mesajele spirituale vor fi transmise de catre pastorul Stefan Nadaban. Faceti-va planuri din timp pentru a participa la fiecare întâlnire.



  7. Reverenta- Pentru a putea pastra o atmosfera placuta, de adorare, adecvata pentru un locas de închinare, în pauza dintre Scoala de Sabat si Serviciul Divin vom începe din acest sabat, sa dedicam aceste momente învatarii si repetarii cântarilor noi.



  8. Devotional 2008 pentru copii (6-12 ani) este conceput special pentru vârsta lor, incluzând pentru fiecare zi câte o povestire iar în josul paginii câte un joc de perspicacitate. Cei interesati sa ia legatura cu Dep. librarie.



  9. Sabatul acesta, dupa amiaza, fiind sabatul al treilea se va face colecta pentru saraci



  10. Audiente pastorale- sunt unii dintre noi care simt nevoia sa fie vizitati insa nu dispun de timpul necesar ìn zilele saptamanii sau nu au conditiile sa primeasca vizite. Venim în intàmpinarea acestor situatii punând la dispozitia celor interesati spatiul de la orele 16ºº ìn fiecare sabat. Pastorul va fi în primul si al treilea sabat, ìn celelalte sabate prezbiterii vor sta la dispozitia noastra.



  11. Sâmbata trecuta am primit vizita misionarului Sorin Neacsu care ne-a adus vesti cu privire la copilasii nostri din Africa. Si pentru ca luni, 19 noiembrie vor porni spre Africa, dorim ca Domnul sa-l binecuvinteze ìmpreuna cu sotia lui si toata echipa lor.



  12. Sabatul trecut am sarbatorit Sabatul Recunostintei. Ca simbol al multumirii, fratii au adus legume si fructe, din care o mare parte au fost daruite saracilor.




SA NE CUNOASTEM




Laura Semida Stoleriu s-a nascut pe 31 mai 1996 la Onesti, judetul Bacau într-o familie adventista si este cea mai mica dintre cinci frati. Prima parte a copilariei si-o petrece în Oituz, iar în mai 2003, cu doua saptamâni înainte de a împlini 7 ani, vine în Barcelona. Primele trei clase le termina la Colegiul Adventist din Urgell, iar apoi se transfera la Colegiul Carlit, unde este acum în clasa a V-a. Materia ei preferata este desenul, dar îi place foarte mult si sa cânte la pian, la fluier si sa compuna poezii. În timpul liber iese cu Adi cu rolele, sau o ajuta pe mama ei la facut mâncare, si în special prajituri. Este ascultatoare, harnica, sufletista si darnica. Participa la activitatile grupei de rugaciune si în special îi place sa mearga la împartit “bocadillos” pentru saraci. Îi place de asemenea sa se ocupe de copiii mai mici si sa studieze lectiunea si Biblia (este în grupa “Primara” la Scoala de Sabat). Îsi doreste sa mearga în România, sa-si vada bunicii, dar dorinta ei cea mai mare este ca toti copiii sa asculte de parinti si de Domnul.




DEPARTAMENTUL SANATATE- RETETE VEGETARIENE
ZACUSCA
Ingrediente : 3 kg gogosari
2 kg ceapa
2 kg vinete sau ciuperci
1 ½ kg morcovi
bulion
Condimente ( ex : sare, dafin, piper,)
Mod de preparare:
Vinetele se coc la cuptor, se curata si se pun la scurs câteva ore, iar apoi se toaca. Se curata si se toaca ceapa, gogosarii si morcovii si se prajesc separat, pâne ce uleiul se alege de-asupra. Apoi se pun toate laolata si se da un clocot, adaugând sare, boabe de piper, foi de dafin si bulion.
Daca preparati zacusca pentru iarna, o puneti fierbinte in borcane sterilizate. Acestea se inchid bine si se pun intr-o oala cu un servet curat sau cu hartie pe fund (ca sa nu pocneasca la fiert). Se acopera complet cu apa calda. Se lasa sa se sterilizeze la foc mic cam o ora de cand incepe apa sa fiarba. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

POFTA BUNA!

( Detalii – Tina Boldan)