lunes, 9 de julio de 2007




SAPTAMÂNA DE EVANGHELIZARE
"ISUS - PRIETENUL NESTIUT"













Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu. (Ioan 15,14)

DUHOVNICESC

" Tot ceea ce facem, tot ceea ce spunem are o consecinta vesnica. Sa fim deci cu bagare de seama si gata oricând pentru slujire” - Enikö Morar

POEZIE

LEVIT
Florin Ruszuly
4 octombrie 2005

Nu-i oare strigator la cer
Levit de ziua a saptea,
Cu tabla legii-n buzunar
Sa calci esenta slovei ?

Sa faci abstractie de ea
Cand cel de langa tine
Te striga-n deznadejdea lui
Si piere in nestire ?

Du-te cu Biblia sub brat
Si pacea Lui pe buze.
N-ai invatat de atata timp
Ca...mila e-o virtute ?

ANUNTURI

  1. În sfârsit, evanghelizare!!!!- dupa mai bine de o jumatate de an, s-a facut realitate : spunem un bun venit pastorului Lucian Cristescu si Brândusei, sotia dânsului, care timp de mai bine de o saptamâna vor înfige steagul lui Hristos în Barcelona. Suntem nerabdatori în fiecare seara pentru a veni la întâlnirea cu Domnul nostru si dorim ca persoanele pe care le-am vizitat si pentru care ne-am rugat sa poata participa la aceasta saptamâna de chemari divine. Va anuntam ca în una din camerele colegiului, fratele Stefan Hanganu, împreuna cu înca câtiva frati vor mijloci prin rugaciuni staruitoare în timpul acestor conferinte.

  2. Alegeri în biserica- având în vedere saptamâna speciala de evanghelizare, amânam lectura rezultatelor comitetului de numiri pentru data de 23 iulie. Pâna la aceasta data comitetul de numiri a avut trei sedinte, (incluzând pe cea de la început) unde cu ajutorul bunului Dumnezeu s-au evaluat comentariile si sugestiile membrilor nostri.

  3. Proiectul de vizitare- nu putem decât sa multumim acelor frati si surori care mai bine de o luna, în fiecare duminica dimineata, au prezentat raportul din cursul saptamânii în vizitele efectuate. Cu satisfactie si încredere în Domnul putem spune ca s-au contactat prin acest program mai bine de 140 de persoane. Va multumim si sa speram ca la urmatoarea evanghelizare sa avem mai multi doritori de a face astfel de experiente cu Domnul.

  4. Botez în biserica noastra- anuntam ca prin toamna, dupa ce ne vom întoarce majoritatea din vacante, vom avea un botez. Avem câteva persoane care sunt interesate si vor sa-si predea viata Mântuitorului. Dorim ca acesti prieteni ai adevarului Scripturilor sa poata avea parte de o temeinca pregatire. De asemenea, acele persoane care studiaza dar înca nu sunt hotarâte, ne vom ruga ca Domnul sa le dea din Duhul Sau în aceasta saptamana speciala.

  5. Iesirea în natura- Am avut parte de un sabat minunat saptamâna trecuta, împreuna cu o mare parte din biserica noastra, lânga Arbusies. Serviciile divine s-au desfasurat în natura, unde am cântat si ne-am bucurat împreuna de lucrarile mâinilor lui Dumnezeu. Începând de la orele 22ººsi pâna la orele 6ºº, s-a organizat un lant de rugaciuni pentru campania de evanghelizare. A fost o experienta de neuitat, în linistea noptii, ne-am simtit atât de aproape de Domnul, si am experimentat prezenta si pacea Sa. Am înteles astfel, de ce Domnul Isus se trezea noaptea, sau dimineata devreme, ca sa stea de vorba cu Tatal.

  6. Seara de veghe- cu motivul de a calca pe urmele Invatatorului, Domnul Isus, pe data de 28 iulie, de la orele 22ºº pâna la orele 6ºº vom avea o seara de rugaciuni, marturii, predici si cântec. Aceasta initiativa vine din partea bisericii din Tallers si suntem invitati cu toti sa participam. Programul se va desfasura în C/ Tallers, nº 26, Plaza Catalunya.
  7. Departamentul Tineret (JAE) al Uniunii Spaniole organizeaza in perioada 15-23 iulie 2007 tabara de tineret in Valle de Gistaín. Informatii la dirigintele de tineret., sora Lucica Stan

  8. ADRA- a sosit momentul sa facem ceva frumos: putem sa devenim membrii ADRA cu doar 4 euro pe luna, sprijinind astfel marea lucrare de ajutorare. Daca Domnul ti-a atins inima pune-te în contact cu directorul Adra pentru a fi îndrumat în aceasta lucrare.

  9. Constructii în colegiul din Urgell- în lunile de vara si toamna ale acestui an vor începe constructiile unui spatiu de joaca deasupra bisericii. Este necesar acest loc pentru copiii nostri ca în pauza din timpul clasei, sa poata avea un spatiu de recreere. Din cauza aceasta pentru câteva luni biserica din Urgell vor închiria un alt spatiu pentru a se aduna în sabat. Lucrarile vor dura 4 sau 5 luni.

  10. La Concursul Biblic din 23 iunie, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Marina Dogaru. Dorim de asemenea sa anuntam primele sapte persoanele care au avut punctajul cel mai mare în trimestrul acesta: Stefan Hanganu, Morar Enikö, Silvia Apostu, Dumitru Aniculaesei, Mia Tornea, Stoian Florin si Marius Achim.
    Va dorim succes pe mai departe în studiul Bibliei la rând. „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmii 119,11)

PROGRAMUL BISERICII

Vineri, 6 iulie 2007

20,00- „S.O.S.- Pierdut!” – Pastor, Lucian Cristescu
Sâmbata, 7 Iulie 2007
08,15h- Ora instructorilor
09,00h - Devotional –Pastor, Lucian Cristescu
09,20h - SCOALA DE SABAT
10,35h- Anunturi
10,35h - PAUZA
10,45h– Predica- Pastor, Lucian Cristescu
12,00h- Repetitii de cor
17,00h- „Virusul din mine”- Pastor, Lucian Cristescu

Duminica, 8 Iulie 2007
20,00h- „Mefisto”- Pastor, Lucian Cristescu
Luni, 9 Iulie 2007
20,00h- „Istoria unei perle”- Pastor, Lucian Cristescu
Marti, 10 Iulie 2007
20,00h- „Vames sau fariseu?”- Pastor, Lucian Cristescu
Miercuri, 11 Iulie 2007
20,00h- „Paradoxul iertarii”- Pastor, Lucian Cristescu
Joi, 12 Iulie 2007
20,00h- „Vreau acasa!”- Pastor, Lucian Cristescu
Vineri, 13 Iulie 2007
20,00h- „Ticalosul sfânt”- Pastor, Lucian Cristescu
Sâmbata, 14 Iulie 2007
17,00h- „Patul lui Procust”- Pastor, Lucian Cristescu



SA NE CUNOASTEM

Cornel Pasca s-a nascut pe data de 17 aprilie 1974 la Sarmasu, într-o familie adventista si este cel mai mic dintre cinci frati (trei baieti si doua fete). Si-a petrecut copilaria la Mihesu de Câmpie unde a terminat si scoala în 1990, apoi lucreaza în croitorie timp de zece ani. În urma educatiei primite în familie, si a experientelor personale, îsi preda inima lui Isus, si este botezat în iunie 1992, la Sarmasu, de catre Pastorul Blenesi Adalbert. În Biserica slujeste ca diriginte de tineret, casier, si conducator de biserica. Vine în Spania în 2003, dar îsi doreste sa se întoarca în România cât mai curând, si sa duca o viata mai linistita. Fiind nascut la tara, îi plac iesirile în natura, iar sportul lui preferat este schiul. Este un iubitor al muzicii crestine de calitate, preferinta lui fiind corurile, dar îi place de asemenea sa si cânte. În tara a fost vegetarian timp de opt ani, dar dupa ce a venit în Spania, a început din noua sa manânce carne. Însa predica fratelui Pastor Richard, din 20 ianuarie cu titlul “Când ne vom lasa de carne?” l-a determinat sa adopte din nou o alimentatie vegetariana. Prietenii lui îl considera un baiat responsabil, calm, încet la mânie, glumet, dar cu bun simt, si care ajuta oamenii fara a pretinde rasplata. Dorinta lui este ca de acum înainte sa se implice mai mult în lucrarea Domnului pentru salvarea celor din jur.