miércoles, 26 de septiembre de 2007

SABATUL TINERETULUI- 22 septembrie 2007



AM VAZUT UN ÎNGER

"Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum, şi să te ducă în locul, pe care l-am pregătit. "(Exodul, 23,20)


DUHOVNICESC:

“In materie de sentimente, esecul nu consta în a fi parasit de persoana iubita ci, în a nu-ti fi înteleasa iubirea. Dar, când ne predam sentimentele noastre lui Dumnezeu, ajungem sa cunoastem adevaratele culmi ale dragostei.”- Florin Ruszuly

MOTIVE DE RUGACIUNE:

  • Pentru tinerii care nu mai vin la biserica
  • Pentru implicarea a cât mai multor tineri în lucrarea misionara
  • Pentru prietenii de adevar
  • Pentru fratele Vasile Pop, aflat în spitalul Vall d' Hebron


POEZIA

CON CARIÑO Y AMOR

Adriana Stan


Con cariño y amor
Serviste siempre al Señor
Por nosotros has hecho siempre lo mejor
Tratándonos con cariño como un buen Pastor.

De las flores has cogido
Unas gotas de color
Para hacernos un tejido
Y cubrir los rostros con amor.

De las montañas que encontraste
Cogiste fuerzas un montón,
Para dirigir nuestros pasos
Hasta el fin de este mundo,
Que tan pronto llegará.

Del sol y de sus rayos
Has aprendido a ser gracioso
Para transmitirnos siempre
Tu mensaje valoroso.

Hoy, pero, se acabó tu misión entre nosotros
Aún hay trabajo en Éfeso (Barcelona)
Pero irás con Pablo a Roma (Valencia)

Por eso te aconsejo:
Que te vistas con toda la fuerza de Goliat
Y no olvides de la fe de David!

Que abraces la humildad de José
Y no dejes de lado el amor de su padre Jacob!

Que andes cogido de la mano con la valentía
De los 3 jóvenes de Babilonia
Y no abandones la sinceridad de Samuel!

Y tampoco olvides andar al lado de la sabiduría
Que tuvo Salomón, y que hoy te dice:

Nunca se aparten de ti la misericordia y la verdad:
Átalas a tu cuello,
Escríbelas en la tabla de tu corazón.

Confía en Jehová con todo tu corazón
Y no te apoyes en tu propia prudencia.
Reconócelo en todos tus caminos
Y Él hará derechas tus veredas.

Que tus ojos miren lo recto y que tus párpados
Se abran a lo que tienes delante.
Examina la senda que siguen tus pies
Y sean rectos todos tus caminos.
No te desvíes a la derecha ni a la izquierda;
Aparta tu pie del mal!

Amén!

ANUNTURI

  1. Întâlnirea cu tinerii- duminica trecuta am avut parte de o seara placuta unde pentru mai bine de doua ore am facut testul pentru cunoasterea temperamentului. Duminica viitoare cu acelasi orar si loc, fratele Bocaneanu ne va tine un seminar legat de prietenie. Sa nu-l pierzi caci e bun pentru cei care se vor casatori în viitor.
  2. Vizita pastorului Bocaneanu- vineri seara îl vom avea pe fratele Bocaneanu în mijlocul nostru pentru a ne învata despre viata de familie. Este un câstig pentru biserica noastra sa primeasca un astfel de învatator, de aceea sa încercam sa invitam chiar persoane care le cunoastem si stim ca au probleme de familie. Dânsul va fi însotit de catre fratele Titi Gâdea.
  3. Întâlnire cu slujbasii- am primit o slujba si trebuie sa vedem ce vom face pentru Domnul. Pot sa fie multe lucruri importante duminica aceasta, însa cel mai important este sa fim prezenti la orele 18ºº în Urgell pentru consfatuirea, instruirea si planificarea pentru perioada urmatoare. Daca Domnul v-a încredintat o slujba va rugam fierbinte sa nu lipsiti de la întâlnirea slujbasilor.
  4. Sfânta Cina- pe sabatul al treilea din octombrie (20 octombrie) vom sarbatori conmemorarea mortii si învierii Domnului. Sa cautam deci împacarea cu Dumnezeu si unii cu altii.
  5. Departamentul Librarie va informeaza ca începând cu sabatul urmator, standul de carti va fi la dispozitia dumneavoastra sâmbata dupa-masa, dupa terminarea serviciului divin, având în considerare sarele apune acum mai devreme. În sabat, veti putea închiria carti, din biblioteca bisericii. Împrumutul se face pentru trei saptamâni, dupa care, cartea va fi înapoiata sau se va reînnoi împrumutul.
  6. Toti cei care doresc sa-si faca abonament la studiile Scolii de Sabat pentru anul 2008, pot s-o faca luând legatura cu sora Crenguta sau cu fratele Catalin. De asemenea va anuntam ca au sosit lectiunile pentru trimestrul viitor.
  7. Înscrieri pentru înfrumusetarea bisericii- Multumim tuturor celor care au participat la înfrumusetarea bisericii cu aranjamentele florale, aduse sabat de sabat. Toti cei care nu au facut-o pâna acum, sau doresc sa se înscrie în continuare au posibilitatea s-o faca, luând legatura cu fratele Ioan Bodnar.
  8. Întâlnire diaconi- toti diaconii sunt rugati sa ramâna azi, dupa terminarea programului de dupa-amiaza, la orele 19ºº la o scurta consfatuire.
  9. Pentru o mai buna comunicare între membrii bisericii noastre, si pentru a ne putea ajuta mai mult unii pe altii, va rugam sa completati formularele primite la intrare. Acestea vor fi strânse la sfârsitul serviciului divin. Anuntul este valabil atât pentru membrii bisericii noastre, cât si pentru prietenii care ne viziteaza cu regularitate. Cei care n-au primit aceste formulare, le pot gasi la diaconul de serviciu.

SA NE CUNOASTEM:

Ioan Bodnar s-a nascut pe data de 18 august 1975 la Sighetu Marmatiei. Îsi petrece copilaria la Sapânta, împreuna cu sora lui mai mica, Anuta. Parintii lui erau ortodocsi, însa bunica lui, care era adventista l-a învatat de mic adevarurile Bibliei si astfel a participat la Evanghelizarile sustinute de catre Pastorul Suciu Iosif . De la vârsta de 16 ani începe sa participe cu regularitate la serviciile divine din sabat, iar la 18 ani, pe 16 ianuarie 1993 fratele Suciu îl conduce în apa botezului. În Biserica slujeste ca ajutor în Departamentul Scoala de Sabat si ca diacon. Cu ocazia unui program muzical o cunoaste pe Ileana, din Viseul de Jos, iar dupa un an, pe 22 octombrie 1995, devin sot si sotie. Dumnezeu îi binecuvinteaza cu trei copilasi: Daniel, Daniela si Oana. În 2000 vine în Spania, iar în prezent slujeste în Comunitatea noastra ca Prim Diacon. Este o persoana responsabila, punctuala, cu simtul umorului, si îi place sa petreaca timpul liber în natura. Apreciaza oamenii optimisti, veseli si îsi doreste ca Biserica sa fie mai unita si împreuna sa lucram mai mult pentru Domnul. Cartea lui preferata este “Tragedia veacurilor” iar cântarea preferata este “Esti pe calea mântuirii”. Dorinta lui cea mai mare este sa se poata întoarce cât mai curând în România, la familia lui.