jueves, 24 de mayo de 2007

REGRET, PACE SI IERTARE - 26 mai 2007



“Israel iubea pe Iosif mai mult decât pe toţi ceilalţi fii ai săi, pentru că îl născuse la bătrâneţe; şi i-a făcut o haină pestriţă. Fraţii lui au văzut că tatăl lor îl iubea mai mult decât pe ei toţi, şi au început să-l urască. Nu puteau să-i spună nici o vorbă prietenească.” (Gen. 37, 3-4)


DUHOVNICESC

"Aşa vorbeşte Domnul: ,Păziţi ce este drept, şi faceţi ce este bine; căci mântuirea Mea este aproape să vină, şi neprihănirea Mea este aproape să se arate.” (Isaia 56,1) - Lucica Stan



MOTIVE DE RUGACIUNE
  • Sa aducem fiecare la evanghelizare cel putin o persoana
  • Misiunea din Africa: copiii nostri
  • Grupul romaân adventist din Tarrgona



POEZIE
FLORI DE MIGDAL

Marius Achim
6 martie 2007


Te regasesc, printre flori de migdal
In lacrimi de roua, plâng dimineti de cristal
În tonuri prelungi, cu glas de chimval
Astepti lânga mine, cu vorbe de har.
In vremuri tenebre de plâns si amar.

Din valuri de cer, îmi versi terebinti
Si cetini de slava, în valuri fierbinti…
In larguri de mari, cu ochii tai sfinti
Îmi mângâi în soapte tacerea, pe frunti
Astepti lânga mine si inima mi-asculti.

Astepti lânga mine prin flori de migdal
In linisti ramase cu lacrimi de sfinti
Pe urmele Tale ma porti catre mal
Cu lungi adieri de duhuri, m-alinti.
Si-n suflet, cu ochii cei vesnici carunti
Aprinde-mi luceferi, de doruri fierbinti.,


Priveste-ma iar prin flori de migdal
Si-n tainice gânduri, ascunde-ma –n rai

In vesnice clipe ce-s fara final
Invie-mi suflarea prin viul Tau grai.

Si urca-ma în jertfa de ceruri divina
Sub bolte de glorii cu ramuri de pace ma strângi
Când stai lânga mine, îmi dai o raza senina
Si-n inima mea, cu cânt de iubire ajungi.

Si atunci chiar ma vezi, prin flori de migdal
Cu toata iubirea asternuta pe altar.
O cruce ancorata în cer de cristal
Si-n bratele Tale ma poarta cu har
Atunci când voi spune adio-n final
Vorbeste-mi Edenul, cu flori de migdal

AMIN!




ANUNTURI


  1. Concert în Granollers- corul nostru a primit o noua invitatie de participare la un concert organizat de ADRA- Girona. La orele 20ºº vor cânta în Girona. Le dorim succes si multa împlinire laudându-L pe Domnul. Cei care nu sunt membrii de cor însa vor sa participe la concert pot vorbi cu sora Lucica pentru informatii.
  2. Salutul grupului din Tarragona- sabatul trecut pastorul comunitatii a fost invitat la deschiderea oficiala de functionare a grupului de români adventisti din Tarragona. Într-un local mic dar plin de bucuria organizarii, dupa masa s-a prezentat o tema despre Indreptatirea prin credinta, dupa care s-a avut o reuniune cu liderii grupului. Ei ne transmit salutul fratesc si asteapta din partea bisericii noastre mult sprijin pentru ca în scurt timp sa ajunga la organizarea ca biserica. Va fi nevoie ca sa facem planuri ca cel putin o data pe trimestru sa mergem cu tinerii pentru a-i întari pe drumul credintei.
  3. Proiectul de vizitare- duminica trecuta la orele 16ºº un grup de 15 frati ne-am întâlnit pentru a face o programare de vizitare a membrilor bisericii si a prietenilor nostri. S-au stabilit efectuarea a 77 de vizite înainte de începerea campaniei de evanghelizare. Rugam pe membrii care formeaza echipele de vizitare sa fie prezente, asa dupa cum s-a stabilit, mâine dimineata (duminica) la orele 9ºº în Urgell pentru initierea activitatilor.
  4. Sabat dupa-amiaza- chiar daca corul si tineretul vor pleca pentru dupa masa în Girona, fratii si surorile care ramân sunt invitatii sa participe ca de obicei la programul de la orele 17 unde împreuna cu fratele Stefan Hanganu, ne vom bucura sa ascultam despre valoarea credintei.
  5. Clasele de botez- avem doua optiuni de pregatire pentru botez: una sambata la orele 18ºº împreuna cu fratele Stefan iar cealalta duminica la orele 20ºº, doar pentru cei hotarâti pentru botez. Va asteptam cu drag la studiul Cuvântului lui Dumnezeu
  6. Un suflet pentru evanghelizare- sa ne rugam pentru aducerea unui suflet la prelegerile fratelui Cristescu. Daca toti am aducem doar câte o persoana am reusi sa ajungem la uriasa suma de 100 de invitati sau mai multi pentru a asculta Cuvântul sfânt. Sa ne gândim, sa planuim, sa punem înaintea Domnului acele nume care vrem sa aiba parte de mântuire.
  7. În perioada 29 iunie 2007, tineretul Bisricii AZS va începe „lucrarea misionara pe strada” împreuna cu echipa fondatoare a JAE în Zaragoza.
  8. În perioada 29 iulie – 8 august se va organiza tabara internationala de exploratori (12-16 ani) în Franta, Fontainebleau si vizita în Paris. Tabara internationala se organizeaza odata la 5 ani. (mai multe informatii, Lucica Stan).
  9. La Concursul Biblic de saptamâna trecuta, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Stefan Hanganu. Pentru studiu: Neemia 5- Iov 2.
  10. O veste buna pentru vegetarienii din biserica noastra si pentru cei care doresc sa se lase de carne. Sora Tina Boldan ne invita la inaugurarea magazinului „Charcuteria Vegetariana Sojalandia”, care va avea loc mâine în Castelldefells (C/ Augustina de Aragón 43), începând cu ora 17ºº. Toti cei care vor participa la inaugurare vor beneficia de o reducere de 10%. Va asteptam.
  11. Anuntam aparitia revistei Colegiului Instructorilor Scolii de Sabat, dedicata a fi un instrument utilpentru toti cei care colaboreaza în acest departament. Apare trimestral sub îngrijirea fratelui pastor George Uba, iar pretul unui exemplart este de 0,50 €. Comenzile se pot face pâna pe data de 9 iunie.



VESTI DIN NAMIBIA


Grupul misionar din Africa, care doar în urma cu câteva saptamani a fost în mijlocul nostru, ne-a trimis urmatorul mesaj:

Dragii nostri,
va salutam cu bucurie, dar si cu recunostinta pentru incurajarea pe care o simtim din partea voastra. Sabatul petrecut intre voi ne-a dovedit inca o data unitatea in simtire si gandire prezenta acolo unde totul se centreaza in jurul Domnului Hristos si a nevoilor semenilor. Va dorim sa va dea Dumnezeu aceeasi inima calda si aceeasi simpatie pentru altii asa cum am simtit-o noi intre voi.
In ceea ce ne priveste, nu putem decat sa-i multumim lui Dumnezeu pentru felul in care ne-am simtit ghidati si protejati. Inca de la plecarea din Madrid am simtit ajutorul Lui pentru faptul ca, in ciuda faptului ca nu ni s-a dat din partea companiei dreptul la mai multe kg, in urma unei scrisori in care am cerut asta, totusi in aeroport ni s-au permis toate gentile cu medicamente, haine, jucarii. Drumul a decurs bine (mai putin bine pentru fetita ), am gasit masina in buna stare la Conferinta unde o lasasem si am ajuns cu bine in Grootfontein, unde avem doua camere inchiriate.
In primele zile am vizitat doua zone cu copii orfani in proiectul nostru, Oshivelo si Tsumkwe, ultimul in Kalahari. In aceste doua zone copiii nu vor fi prinsi in planul cu orfelinatul, dar am inceput deja si aici schimbari, prin a gandi pe termen lung. In Oshivelo, unde avem aprox. 30 de copii, le-am cumparat cate doi pomi la fiecare copil, unul e guava si celalalt e un fruct hibrid intre portocal si lamai. Deasemenea le-am mai cumparat si cate o capra la fiecare copil, toate gestante, care vor avea in luna iunie cate doi iezisori. Le-am spus ca seriozitatea cu care vor ingriji ceea ce au primit e un test pentru ajutorul pe viitor. Caprele au costat 400 de dolari namibieni, aprox. 45 euro, pomii 5 dolari unul, aprox. 50 de centi. Am cheltuit insa ,mai multi bani ca transportul pana la ei si pe la ferme, dar daca Dumnezeu va fi prezent in planurile noastre, parintii adoptivi vor fi seriosi in platirea a ceea ce s-au angajat, iar ei in ingrijirea lor, in decurs de un an pot avea deja o mica livada si o miniferma care sa le dea independenta financiara.
La bosimani insa e mai complicat. Nu au traditia si deprinderile sa creasca animale si suntem in tratative cu liderii lor sa gasim o solutie la saracie pe termen lung. Pana atunci le-am cumparat ceva alimente pentru supravietuire.
In Grootfontein a trebuit sa stam cateva zile pentru a rezolva cateva chestiuni legate de banca si de masina. In a doua seara am incercat sa vizitam bolnavi in spitalul din localitate, un spital destul de mare. Nu ne asteptam la prea multa bunavointa si colaborare, pentru ca fusesem rau tratati anul trecut. Acum insa am intalnit in prima seara o asistenta foarte amabila, care nu numai ca ne-a permis sa intram in spital, dar ne-a si aratat care sunt bolnavii fara nimeni sa-i viziteze. Asa se face ca timp de zece zile am fost la spital aproape seara de seara, dand mancare calda gatita de noi la cei fara rude care sa-i viziteze, carti celor care stiau sa citeasca (si la toate asistentele ), jucarii la copii. Intre femeile bolnave, majoritatea cu TBC, am intalnit doua , tinere, care aveau TBC si SIDA, Le-am vizitat pana in ziua in care au murit. Le cantam si le adresam cateva cuvinte de mângaiere si incurajare din partea lui Dumnezeu. Erau amandoua constiente ca vor muri. Una dintre ele, pe care am avut ocazia s-o cunoastem mai bine, pentru ca a trait cu vreo trei zile mai mult, e mama a trei copii, cel mai mare de 12 ani. Barbatul o parasise, cand am cunoscut-o noi. Deja pentru ei femeile bolnave nu mai au valoare, in majoritatea cazurilor. Le-am vizitat bunicii, matusile, casa. Mai bine zis cocioaba, facuta din pamant, tabla din butoaie indreptate si nailoane. Poate reusim sa v-o trimitem de la un Internet mai puternic.
Pastorul vostru, Richard, ne-a spus ca vreti sa ne adoptati pe noi, ca grup. Va multumim din inima, insa va propunem un schimb. Ne-am consultat si am ajuns la concluzian ca familia asta e in mai mare nevoie ca noi si va sugeram sa-i adoptati pe ei.. Am vrea sa le facem o casuta buna, care sa le protejeze cat de cat sanatatea.
De o saptamana suntem in nord, in zona Kongola. Aici vrem sa construim orfelinatul, si va putem da vestea buna ca deja avem un teren , primit gratis din partea satului, atat de mult cat avem nevoie, si unde credem noi ca e mai potrivit. Au mai ramas cateva aprobari de primit, dar ni s-a spus ca ceea ce e mai important s-á facut. Trebuie sa mai asteptam cam doua saptamani pana la terminarea tuturor formalitatilor. Aici e seceta mare, asa ca ne-au rugat sa le dam alimente chiar si pana la inceperea orfelinatului, iar acum suntem in drum spre oras ca sa facem comanda sa ni le aduca acasa. Asta explica de ce probabil o sa gasiti greseli in text, pentru ca sciu in masina.
Timpul este insuficient aici, pentru ca vin in fiecare zi la biserica unde avem corturile o gramada de bolnavi. Daca n-am face eforturi si n-am manca pe fuga, n-am avea timpde masa. Inca de la 6 dimineata ne asteapta sa ne trezim. Nu ne-am asteptat la un asa aflux de bolnavi , iar instruirea de o saptamana pe care am facut-o in Madrid cu un medic nu e suficienta pentru complexitatea problemelor cu care ne confruntam. Credem ca e destul de clar strigatul de ajutor pentru personal pregatit in domeniul medical. La ritmul de acum nu cred ca am mai avea timpul necesar constructiei. Acum aici incepe iarna, noaptea e frig si aproape toti, dar mai ales copii, tusesc. Acum, de exemplu, avem cinci bolnavi pe care ii ducem la spital. La fiecare drum la oras avem cativa bolnavi. Urmeaza sa vizitam din nou Oshivelo si Tsumkwe. Pe masura ce avem vesti, va tinem la curent. Va vom putea trimite fotografii prin grupul care vine la vara din Madrid. Avem ceva carti si scriem versete pe hârtii in plicuri pe care sa le dam oamenilor. Vrem, daca Dumnezeu va mai ingadui sa stam cativa ani aici , sa ajunga cel putin un mesaj despre a doua venire la fiecare namibian. Sunt doar doua milioane. Rugati-va sa ne putem atinge tinta. Dumnezeu cu voi in tot ce faceti.
Grupul misionar TU PRO Kongola, Namibia




SA NE CUNOASTEM

Roxana Varvarici. Nascuta pe 12 noiembrie 1983, la Onesti, judetul Bacau, îsi petrece copilaria la Oituz împreuna cu cei doi frati mai mici (Florin si Natan). De mica a îndragit foarte mult sportul. La vârsta de 17 ani termina Scoala complementara cu profil mecanic din Oituz, iar în acelasi an, simte îndemnul Duhului Sfânt de a-si preda viata Domnului. Este botezata de catre pastorul Vrânceanu Aurel pe 2 iulie 2000, în comunit. Oituz. Acolo activeaza ca secretara a Scolii de Sabat si diaconeasa. Ajunge în Spania pe 11 aprilie 2006, si contiuna sa slujeasca în biserica în Departamentul Scolii de Sabat în calitate de secretara. Este o persoana putin timida, dar îi place sa aiba multi prieteni si sa ajute pe cei care au nevoie. De asemenea îi place sa se implice în activitatile tineretului bisericii. În timpul liber asculta muzica clasica. Cântarea ei preferata este “Dorul meu ne-ncetat”, iar dintre alimente prefera sarmalele si dintre fructe îi plac în special portocalele. Una dintre luptele ei este sa renunte la televizor. Îsi doreste foarte mult ca fratele ei, Florin , sa se întoarca la Domnul si împreuna cu toata familia sa ajunga în Împaratia lui Dumnezeu.



miércoles, 23 de mayo de 2007

ÎN FATA EVANGHELIEI




“Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ;
n-am venit să aduc pacea, ci sabia.” (Matei 10, 34)





DUHOVNICESC

Atunci cand Satana îti arata trecutul fara speranta, aminteste-i ca sângele Domnului Hristos este suficient sa ti-l spele. Iar tu arata-i viitorul lui fara speranta............. – Ghita Cucicea


MOTIVE DE RUGACIUNE

  • Pentru proiectul de vizitare al bisericii
  • Domnul sa binecuvinteze familia Stoleriu la cei 25 de ani de casnicie.
  • Seceta din România: avem mare nevoie de ploaie


POEZIE
Aniversare 16 mai 1982-16 mai 2007
Otilia Stoleriu
Dedicata sotului meu Valy

Imi amintesc de prima întâlnire
De zâmbetul tau tandru schitat sub mustacioara
Când te-am gasit în camera la mine
Facând acorduri la chitara !...

Apoi în Statiune la Slanic Moldova
Când ne plimbam pe-aleea înghetata
Ninsese mult…era polei pe strada
De mâna m-ai luat întâia data
Caci tu cadeai mereu, alunecai…stii bine
Si trebuia sa te sprijini de mine !...

Dar anii au trecut în sir de-a rândul ;
Un sfert de secol…azi ma paste gândul
Spre-acele vremi… Ce vremi !!!
S-au dus în vesnicie
Lasând în urma lor doar bucurie,
Comoara de iubire, împlinire,
Si un cosmar de triste amintiri…durere…
Alaturi de Isus- tu ai pornit cu-ncredere.

Trecutul ce se pierde în zarea argintie
Pastreaza totdeauna frumosul dar nespus
Iar când pe drumul vietii ai fost fara putere
Isus, Biruitorul- te-a ajutat ; stii bine
Sa-nvingi orice ispita ce-n cale ti s-a pus
Iar astazi esti în casa lui Isus.

E-asa de bine-aici pe Stânca vietii
Si-i multa fericire, belsug si voie buna
Odihna, bucurie si dragoste-mpreuna…
Când doruri prind sa creasca în pieptul tau mereu
Lumina straluceste de sus din slavi senine
Si tot ce te-nconjoara îti spune cu iubire :
Increde-te mai mult în Dumnezeu !

Prin Domnul tu primesti putere
Sa raspândesti RABDARE, BUNATATE,
CREDINCIOSIE, PACE. BUCURIE,
BLÂNDETE, FACERE DE BINE, ÎNFRÂNARE,
In DRAGOSTE le ai pe toate.

Probleme si necazuri sunt mereu, au fost
si-or sa tot vina
Dar prin credinta tu le depasesti biruitor
Caci flacara ce arde în pieptu-ti în continuu
Te-ajuta sa devii învingator.
Isus te-asteapta la sfârsit de cale
Sa-ti dea rasplata celor mântuiti
Pe care El o pregateste pentru copii, pentru parinti
Si pentru-acei ce-n viata asta
Slujit-au cu credinciosie
Acelui viu ce azi domneste
Si va domni în vesnicie.


AMIN !




ANUNTURI
  1. Raportul comitetului bisericii- asa dupa cum ne-am obisnuit, de vreo câteva saptâmâni informam biserica de planurile si hotarârile care se fac în sedintele de comitet. Aproape de doua ori pe luna, comitetul bisericii se aduna si analizeaza diferitele probleme ale bisericii. Sâmbata trecuta, de la orele 19ºº pâna la 21ºº s-au abordat urmatoarele subiecte:
    - Secretariat- e nevoie de o mai mare constientizare a fratilor si surorilor de a-si cere scrisoare de recomandare. Dupa 6 luni de zile de absenta de la biserica din care fac parte este imprescindibil, conform Manualului Bisericii de a se efectua cererea de transfer. Anul acesta s-au realizat aproximativ 10 transferari.
    - Campania de evanghelizare- unul dintre punctele cele mai importante despre care s-a discutat este apropiata evanghelizare. Vom reda mai jos, din partea departamentului de evanghelizare informatiile despre câteva puncte care s-au luat în considerare:
    Invitati: pastor Lucian Cristescu, sotia, fata si ginerele dansului.
    Drumul se va realiza cu masina proprie.
    Cazarea: intr-un apartament inchiriat pe 9 zile.
    Mancarea: va fi asigurata de catre biserica locala însotind familia Cristescu la cumparaturi achitand astfel produsele cumparate
    Locul: prelegerile se vor sustine în biserica din Urgell. Luni, 14 mai, comitetul bisericii din Urgell a aprobat desfasurarea campaniei în biserica.
    Durata: 06-14 Iulie, orele 20ºº-21ºº
    Traducere: prelegerile vor fi traduse simultan în limba spaniola de cate fratele pastor Richard Ruszuly iar cei interesati vor primi cǎşti prin care vor putea asculta traducerea.
    Responsabili cu diferite activitati:
    · Sala (aranjament)........Gratiela Budacan & Eny Morar
    o In ideea de a schimba florile o data sau de doua ori pe saptamâna, plus alte aspecte care tin de decorul salii.
    · Intrare(bun venit)............Sorin Budacan- primirea si despartirea de persoanele care viziteaza. Stabilirea unui contact cu ele.
    · Publicitate......................Margareta Morar
    o Ziare, banner, invitatii, afise (asociatia de romani?)
    · Rugaciune......................Stefan Hangan
    o In timpul fiecarei prelegeri o grupa de rugaciune va activa în „camera de sus” pentru ca Domnul sa deschida inima ascultatorilor spre El.
    · Vizite.............................Richard Ruszuly- acelor persoane care vor cere ca fratele Cristescu sa le poata vizita în timpul sapatamanii
    · Sunet.............................Andrei Boldan
    o Vom cumpara un microfon de cravata.
    · Cadouri/biblioteca.........Ionita Hartagan
    o Diferite carti „meritorii” oferite cadou/ biblioteca sa fie prezenta în fiecare seara.
    o Se vor oferi Biblii, Tragedia veacurilor, Calea catre Hristos, Hristos Lumina Lumii atât în româna cât si in spaniola, iar in romana se va putea gasi : Adevarata zi de odihna si in spaniola: La pasion del amor.
    o Oferirea de cursuri „Sola Scriptura”
    · Curatenie.......................diaconia (Ghita Cucicea)- dupa terminarea prelegerilor e necesar sa veghem la mentinerea curateniei.
    Lista grupelor de vizitare- duminica aceasta la orele 16ºº în Urgell rugam toate aceste grupe de vizitare sa poata veni spre a fi informate despre planul de vizitare si ce anume se asteapta din partea fiecarei echipe de vizitare.
    1. Baron Alecu + Boldan Andrei
    2. Stefan Hanganu + Silvia Hanganu
    3. Crenguta Ivanciu + Roxana Varvarici
    4. Ghita Cucicea + David Boldan
    5. Vasile Stan + Ioan Bodnar
    6. Vali Stoleriu + Otilia Stoleriu
    7. Margareta Morar + Catalin Achim
    8. Oana Stet + Nelu Stet
    Acestea sunt doar câteva din multele tinte pe care le avem de atins în vara. Vrem sa va spunem ca cheltuielile sunt foarte mari si e posibil sa depaseasca 3500 de euro. Asteptam un ajutor financiar din partea uniunii însa partea cea mai importanta va trebui sa o suportam noi. Va rugam sa fiti darnici pentru misiunea din acest an.
    - Iesire în natura- se propune petrecerea în natura a unui sabat complet înainte de începerea evanghelizarii. De moment, cautam sa vedem unde am putea sa ne ducem si în ce data ar fi mai potrivit.
    - Raportul diaconilor- s-au prezentat câteva informatii despre starea fratilor nostri pusi sub disciplina în ultima adunare administrativa. La fiecare trei luni e datoria acestor diaconi de a informa comitetul de situatia acestor persoane care vrem sa fie recuperate cât mai repede.
    - Localul ADRA- comitetul a luat hotarârea de a merge înainte cu desfasurarea activitatilor ADRA ìn localul pe care îl vom împarti cu biserica Tallers.
    - Buletinul bisericii- e nevoie de o mai mare implicare din partea directorilor de departamente de trimiterea de noi informatii în buletin pentru ca biserica sa fie informata si antrenata în exercitii misionare.
    - Seara de veghe pentru evanghelizare- se propune o seara speciala de rugaciune pe data de 30 iunie.
    - Reparatii la bazinul de botez- ne-am angajat în reparatia bazinului din biserica noastra. Dupa ultimul botez, constatam ca pierde multa apa. Vrem ca sa fie gata pâna în vara la urmatorul botez. Fratii baptisti vor pune banii necesari cumpararii de materiale si noi vom pune mâna de lucru.
    - CD corul bisericii- avem un CD minunat cu corul bisericii înregistrat în Terrassa în ultimul concert ADRA. Pentru a primi ajutor financiar pentru evanghelizare, având în vedere ca vom avea cheltuieli de peste 3500 euro, comitetul s-a gândit ca aceste CD-uri sa fie date prin donatie. Fiecare sa dea un minim de 4,00 € pentru achizitionarea acestuia.
  2. Grabeste-te încet- este tematica urmatorului seminar despre prietenie la orele 18ºº (Urgell) duminica aceasta. Dupa întâlnire vom avea parte de câteva pahare de suc oferite de Tünde, ca fiind unul dintre alimentele ei preferate. Veniti si veti vedea cât de frumos este sa fii tânar.
  3. Îngrijorare- miercurea la ora de rugaciune am fost doar 20 de persoane. Rugam ca cei care si-au luat angajamentul la începutul anului de a veni la întalnirea de rugaciune, sa-si poata duce la împlinire promisiunea. Doar asa vom avea belsug de binecuvântare si vom trai linistiti.
  4. Multumim fratelui Ruben Paska, care a oferit aranjamentul floral din sabatul acesta. Pentru sabatul urmator s-a înscris sora Gitela Bako. Multumim tuturor celor care sunt interesati în înfrumusetarea Casei Domnului.
  5. La Concursul Biblic de saptamâna trecuta, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Stefan Hanganu si Marius Achim. Pentru studiu: 2 Cronici 8- 2 Cronici 28
  6. Departamentul Librarie ne informeaza ca au sosit cartile de imnuri noi..De asemenea au ajuns si revistele Curierul Adventist si Viata si Sanatate. Persoanele care au facut comanda sunt rugate sa ia legatura cu sora Camelia sau cu sora Crenguta
  7. Stimata Comunitate, buletinele pe care le avem la dispozitie ne sunt de mare folos, informându-ne de evenimentele care au loc in comunitatea noastra.
    Rugam sa fie luat un buletin de fiecare familie, sau de fiecare membru care nu are familie. Ele ramân o frumoasa amintire a activitatilor si timpului petrecut în Casa Domnului. Rugam sa fie pastrate, si sa nu le lasam pe scaune dupa plecarea noastra.Va multumim.
  8. Sabatul trecut dupa-amiaza instructorii au participat la o întâlnire organizata de Departamentul Scoala de Sabat, în biserica din Clot, având ca invitat pe pastorul Eliasib Sánchez. Într-o atmosfera de partasie frateasca am fost instruiti pe parcursul a doua ore de felul cum sa îmbunatatim calitatea si pregatirea fiecarui instructor pentru ca participarea în cadrul grupelor sa fie cât mai atractiva.
  9. Seceta din tara- Taranii spun ca majoritatea culturilor agricole sunt deja afectate grav in mai multe judete din cauza lipsei ploilor. Seceta din ultimele saptamani a afectat toate judetele din sudul tarii. Daca taranii se tem ca toate culturile sunt compromise si au inceput deja sa-si vanda animalele din gospodarii pentru ca nu mai au cu ce sa le hraneasca, in Constanta lipsa precipitatiilor si diferentele mari de temperatura de la noapte la zi au dus la aparitia unui fenomen ciudat: pomii au rodit pastai in loc de fructe. „Suntem terminati. Daca nu ploua, murim de foame. Avem pensii mici si doar din munca de la câmp aveam ce pune pe masa”, spune Nicolae Manea, un satean care asista neputincios cum i se usuca pe camp cerealele. (Evnimentul Zilei)

SA NE CUNOASTEM

Alina Paul, s-a nascut pe 14 august 1985, la Ocna Mures unde a copilarit împreuna cu sora ei mai mare, Roxana. În copilarie îndrageste pianul si la vârsta de 12 ani începe sa ia ore particulare, pâna pe la 15 ani. Începe clasa a IX-a în Ocna Mures, dar în clasa a X-a se tranfera la liceul adventist “Maranatha” din Cluj, iar în 2001 vine în Spania, unde îsi continua studiile la Colegiul din Urgell. Crescând într-o familie adventista si-a dorit sa faca parte din biserica în care s-a simtit în siguranta în perioada copilariei, iar pe 24 august 2002 este botezata de catre pastorul Eliasib Sánchez, în Biserica din Urgell, împreuna cu sora ei. Pe Liviu îl cunoaste din adolescenta, dar au devenit prieteni în vara anului 2005, la nunta sorei sale si s-au casatorit pe 13 august 2006. O coincidenta frumoasa e ca s-au botezat în aceeasi zi , luna si an dar în localitati diferite, si au aflat de acest lucru doar dupa ce s-au împrietenit. În prezent Alina lucreaza ca vânzatoare la o florarie, iar în biserica activeaza în cadrul Scolii de Sabat în calitate de secretara. Este o persoana linistita, putin timida si sincera. Îi plac limbile straine si de asemenea îi place sa calatoreasca. Si-ar dori sa cunoasca alte continente, alte culturi, astfel încat sa poata întelege planul lui Dumnezeu, -acela de frumusete în diversitate. O dorinta pe care o are înca din copilarie si ramâne si astazi, e ca atunci când va fi în ceruri sa poata calatorii în Univers pentru a cunoaste alte galaxii, alte planete si alte lucruri minunate create de Dumnezeu.