martes, 9 de octubre de 2007

ZIUA VÂRSTNICILOR



O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata:
Iov 12,12 “La bătrâni se găseşte înţelepciunea, şi într-o viaţă lungă e priceperea.”
Psalmii 103, 5 “El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea, şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul.”





DUHOVNICESC:
“Cu ce titlu ne vom prezenta în fata celor mai în vârsta? Cu Premiul Nobel pentru pace ? Dar ei sunt împaciuitori. Ce sunt literatura, stiinta, istoria si tot ce tine de cultura unui om în comparatie cu scoala vietii a unui batrân ? Ei au învatat de pe bancile Bisericii frica de Domnul. Lucrul acesta nu se obtine la Oxford. Ma înclin de o mie de ori în fata unor astfel de titani în Cristos.”- Florin Ruszuly

MOTIVE DE RUGACIUNE:
  • Rezidenta Maranatha
  • Însanatosirea fratelui Vasile Pop
  • Excursia tinerilor din biserica

POEZIA


TU DOAMNE

Marius Achim


Tu Doamne, esti soarele vietii mele
Sclipind în pridvoare de flori
Pastrate-n mistere…cu mii de culori
Cu soapte dulce de înviere
Adormi în mine înaltul Tau cuvânt
Cu linul Tau alint de mângâiere
Cu glasul Tau cel sfânt.

Tu Doamne, izvor de mântuire
Prelins în privirile mele
Priveste-mi sufletul cazut în abis
Cu Duhul Tau de slava nestins.

Tu, Pastor al clipelor mele
Mai lasa-ma sa îti ascult
Cum cânti iubirea-Ti pe vâlcele
Din fluiere sfintite-n mângâiere.

Mai lasa-ma sa plâng pe al Tau vesmânt
Caci sunt ca o farâma de pamânt
Si nu pot sa traiesc, fara cuvânt.
De aceea, Doamne, mai lasa-ma
Sa poposesc…

La ape vesnice de odihna
Si acolo, doar sa îti privesc, în tihna
Locasul Tau cel parintesc.

ANUNTURI:

  1. Inaugurare Clot- astazi la orele 17ºº avand în vederea marea izbanda a Domnului nostru de a ne da privilegiul de a mai deschide o a alta biserica în Barcelona suntem cu toti invitati sa participam la acest program. Avand în vedere acest lucru, serviciul de inchinare nu va mai fi realizat în biserica noastra ci în Clot. Adresa este urmatoare: C/Nación 24, Metro L1 sau L2, statia CLOT.
  2. Ora de rugaciune de miercuri seara- facem o calda invitatie întregii biserici la întalnirile noastre de la jumatatea saptamanii. Avem în studiul cartea Sfaturi pentru biserica si am ajuns la capitolul 33. Veniti si veti vedea ca nu vom avea pierdere. Sa priveghem rugându-ne întruna.
  3. Tineret- sabatul trecut 53 de tineri au fost prezenti pana la orele 23:30 la subiectele abordate împreuna cu fratele Adrian Bocaneanu. A fost de un real folos vizita dânsului si multi tineri au luat hotarârea de a se mentine curati pana la capat.
  4. Multumiri- multumim programului diaconiei de vizitarea a fratelui nostru Vasile Pop. Fiecare persoana care petrece timp cu dansul, îl face sa fie mai vesel si sa grabeasca vindecare trupului. Domnul sa ne ajute sa nu obosim in facerea de bine.
  5. Sfânta Cina- pe sabatul al treilea din octombrie (20 octombrie) vom sarbatori conmemorarea mortii si învierii Domnului. Sa cautam deci împacarea cu Dumnezeu si unii cu altii.
  6. Abonament la studiile Scolii de Sabat pentru anul 2008. Rugam pe toti aceia care înca nu si-au facut abonament sa ia legatura cu sora Crenguta sau cu fratele Catalin. Nu uitati ca aceste abonamente trebuie platite pâna sambata viitoare. Comenzile se vor face doar pentru abonamentele platite.
    Se pot face comenzi si la REVISTA TA.
  7. Înscrieri pentru înfrumusetarea bisericii- Dorim sa va anuntam ca lista facuta pentru a înfrumuseta Casa Domnului a ajuns la final. Avem nevoie ne noi înscrieri pentru a ne putea bucura în continuare de aceste aranjamente florale care ne-au încântat pâna acum în fiecare sabat.
  8. Rugam persoanele care înca nu au completat formularele care s-au împartit sabatele anterioare, sa le completeze si sa le înmâneze diaconului de serviciu. Scopul acestor formulare este de a beneficia de o mai buna comunicare între membrii bisericii noastre, si pentru a ne putea ajuta mai mult unii pe altii. Anuntul este valabil atât pentru membrii bisericii noastre, cât si pentru prietenii care ne viziteaza cu regularitate. Cei care n-au primit aceste formulare, le pot gasi la diaconul de serviciu.
  9. Pentru a ne putea implica cât mai mult în lucrarea Domnului si pentru ca Biserica sa se poata dezvolta, rugam persoanele care sunt membre in alte Biserici Adventiste din Romania sau Spania si care participa cu regularitate la Serviciile Divine din Biserica noastra sa-si ceara scrisorile de recomandare. Pentru aceasta trebuie sa ia legatura cu secretara bisericii.
  10. Toti cei care doresc sa faca parte din Orchestra comunitatii nostre sunt rugati sa participe in fiecare sabat la repetitii care vor avea loc intre orele 17:00 – 18:00 in biserica Sagrada Familia. Prima repetitie va avea loc in data de 13/10/2007.


IUBIREA DIVINA
,, Când furtunile vieţii uneori îţi întunecă seninul din ochii tăi , lăsându-ţi privirile aţintite spre pământ, când priveşti în jur şi observi că florile tinereţii se scutură încet , iar stâncile din cale îşi răsucesc pasul uşor fără să poţi face ceva, aruncă-ţi ancora pe ţărmul iubirii. Îndreaptă-ţi pasul spre cer şi ochii spre ţărmul veşniciei .
Acolo unde durerile pier şi lacrimile dispar,acolo te aşteaptă IUBIREA… Adu-ţi aminte aici , acum de cuvintele Iubirii Divine : ,,Am suferit întristările tale , am trecut demult prin ceea ce treci tu acum , prin luptele şi ispitele tale , am gustat durerea şi suferinţa din plin.Cunosc lacrimile tale; şi Eu am fost lovit ;şi Eu am fost adeseori singur. Să nu crezi că eşti singură şi părăsită. Eu care pentru tine am ales să mor , nu te voi părăsi niciodată, cu nici un chip…,,
Pot să se mute munţii , pot să se clatine dealurile , dar dragostea Mea nu se va îndepărta de la tine şi nici legământul meu nu se va clătina, zice Domnul care are milă de tine…” Ai încredere! Această iubire care-ţi este oferită, niciodată , ..niciodată nu te va dezamăgi! Ea va fi puterea vieţii tale, puterea sufletului tău, puterea credinţei tale ..Pentru că Iubirea….Iubirea este….ISUS”

SA NE CUNOASTEM:

Irinel Asaftei s-a nascut pe data de 23 aprilie 1975 la Onesti fiind al treilea din cinci frati (o fata si patru baieti), iar copilaria si-o petrece la Bogdanesti . În 1992 termina Scoala Complementara cu profil agricol, apoi lucreaza o perioada în tâmplarie. Crescând într-un camin adventist si cunoscând principiile acestei biserici, simte îndemnul launtric de a-si preda viata Domnului, iar la vârsta de 19 ani paseste în apa botezului. Este botezat la Oituz pe data de 20 aprilie, de catre pastorului Stochici. În biserica slujeste ca diacon, secretar la Scoala de Sabat, Diriginte al Scolii de Sabat si membru al comitetului financiar. În Spania ajunge în mai 2001. Este un baiat respectuos, modest, cu mult simt al humorului si foarte calm. Îi plac copiii, primavara, apusul de soare si oamenii care se tin de cuvânt. În timpul liber îi place sa se plimbe în natura sa mediteze si sa citeasca. Printre cartile lui preferate se numara “Minte, caracter si personalitate” si “Tragedia Veacurilor”. De multe ori în viata, în diferite circumstante a simtit mâna lui Dumnezeu si aceasta i-a întarit credinta. Îsi doreste sa duca o viata curata si Isus sa faca din el prietenul Lui cel mai bun.