sábado, 15 de septiembre de 2007

ZIUA SLUJIRII PASTORALE- 15 Septembrie 2007

O FAGADUINTA PENTRU SAPTAMÂNA CARE NE STA ÎN FATA:

,,Îi voi curati de toate nelegiuirile, pe care le-au savârsit împotriva Mea, le voi ierta toate nelegiuirile prin care M-au suparat, si prin care s-au razvratit împotriva Mea". (Ieremia 33,8)


MOTIVE DE RUGACIUNE:
  • Pentru cei care au participat la Evanghelizare
  • Multumire pentru însanatosirea misionarului Sorin Neacsu

  • Pentru Pastorul nostru, Richard Ruszuly si familia sa

DUHOVNICESC:

“Desi pamântul nu este caminul nostru vesnic, acum suntem si traim aici, iar Dumnezeu asteapta sa traim dupa înalta chemare pe care o avem în Domnul nostru Isus Hristos. “ - Eniko Morar


POEZIE:
CAT DE APROAPE E CERUL
Catalin Achim

Când dorul de vecie mi-a cuprins fiinta
Când sufletul tânjeste dupa adevar
Ma plec în rugaciune, în adânca umilinta
Ca sa întreb pe Domnul când va coborî din cer.

O, Doamne, câta suferinta, câta nedreptate
Îsi face loc prin lume din ce în ce mai mult
La Tine stim, ca vom gasi ce ne lipseste
Asculta-ne si da-ne un raspuns.

Caci multi se vor scula sa contrafaca
Venirea Ta ca sa ne iei de pe pamânt
Noi doar în Tine ne încredem, si biruinta
O vom cânta cu glas de juramânt.

Noi asteptam cu mare bucurie ziua aceea
Si stim ca doar un ceas a mai ramas
Primeste-ne în dragostea-Ti cea minunata
Revino azi! Caci noi cu Tine vrem sa fim acas’.

AMIN!


ANUNTURI:

  1. Decalogul prieteniei- duminica la orele 18ºº (Urgell) continuam cu învataturile despre prietenie. Aceste seminarii sunt destinate tinerilor necasatoriti care sunt doritori dupa o relatie de prietenie plina de continut crestin.

  2. Doctrina bisericii- s-au reluat studiile de pregatire pentru botez duminica la orele 20ºº (Urgell). Chiar daca este cineva care nu a mai participat pâna acum la aceasta clasa de botez este un bun început având în vedere recapitularea si începerea de la primele studii de doctrina.

  3. Adunarea cu slujbasii comunitatii- toti slujbasii comunitatii sunt invitatii pe data de 23 septembrie, duminica viitoare la Urgell la orele 18ºº pentru a putea planifica programele de activitate pentru noul an. Vom avea o scurta prezentare cu lucrarea fiecarui slujbas si vom lucra îndeosebi la activitatile pe care directorii de departamente le vor propune.

  4. Vizita fratelui Adrian Bocaneanu- avem confirmarea din partea fratelui Bocaneanu, pe data de 29 septembrie. Dânsul va veni din Madrid unde va sustine o saptamana prelegeri despre familie, dupa care va termina în Barcelona cu teme principale despre viata crestina în familie. De asemenea, dânsul doreste ca duminica sa putem avea o întalnire cu tinerii unde vom trata despre prietenie.

  5. Vesti bune- misionarul Sorin Neacsu transmite din România mii de multumiri comunitatii Sagrada Familia care s-a rugat pentru însanatosirea dânsului. Starea de sanatate este buna în asa fel ca în noiembrie se va întoarce în Africa pentru continuarea misiunii. Exista posibilitatea ca sa-l avem în mijlocul nostru peste cateva saptamâni.

  6. ADRA- duminica 9 septembrie, au fost asistate 121 de familii, care au primit 3000 de kilograme de alimente. Împartirea de alimente a fost dusa la bun sfârsit multumita aprovizionarii cu alimente de la Banca de Alimente si cu ajutorul ADRA Urgell, Tallers si Sagrada Familia. Toti cei care sunt în nevoi, fie ca sunt din biserica sau din afara ei, se pot prezenta în urmatoarele date pentru a fi ajutati cu alimente : 23 septembrie ; 14 si 28 Octombrie ; 11 si 25 noiembrie ; 9 si 23 decembrie, de la orele 10ºº la 12ºº în Pasaje Milans 24 în Hospitalet, la 3 minute de statia de metro Avinguda Carrilet.

  7. Inaugurare centrul ADRA- pe data de 28 septembrie, la orele 13ºº, în Pasaje Milans 24, se va inaugura centrul ADRA din Hospitalet unde va fi prezent noul director ADRA, pastorul Alberto Guaita si oficialitati de la primarie. Ar fi minunat ca si din partea bisericii noastre sa avem cateva persoane care sa participe la acest act important.

  8. Departamentul Librarie va informeaza ca pentru a evita cumpararea cartilor în sabat, va pune la dispozitia dumneavoastra standul de carti vineri seara, înaintea începerii serviciului divin si miercuri seara. În sabat, veti putea închiria carti, din Biblioteca bisericii. Împrumutul se face pentru trei saptamâni, dupa care, cartea va fi înapoiata sau se va reînnoi împrumutul.

  9. Toti cei care doresc sa-si faca abonament la studiile Scolii de Sabat pentru anul 2008, pot s-o faca începând de astazi, pâna pe 27 octombrie, luând legatura cu sora Crenguta sau cu fratele Catalin. De asemenea va anuntam ca au sosit lectiunile pentru trimestrul viitor.

EDUCATIE/ FAMILIE

INFLUENTA TELEVIZORULUI ASUPRA COPIILOR
Copiii sunt mai materialisti din cauza "regimului" prelungit de TV. Televiziunea si internetul ii fac pe copii sa fie neatenti, nerespectuosi si lacomi, conform unui studiu realizat de National Consumer Council (NCC) din Marea Britanie. Studiul arata cum "copiii care petrec mult timp in fata televizorului si computerului sunt mult mai materialisti", subliniind ca "acesti copii se cearta mai mult cu familiile lor, au o parere mai proasta despre parintii lor si un mai scazut respect de sine"."Aceste variatii puternice arata ca, in unele locuinte, televizorul apare ca o entitate omniprezenta, in special in timpul mesei", se mai arata in raportul NCC, denumit "Watching, Wanting and Wellbeing: Exploring the Links".


SA NE CUNOASTEM:
David Boldan s-a nascut pe 20 ianuarie 1993 la Zalau, unde locuieste pâna la vârsta de opt ani. In aceasta perioada, frecventeaza Biserica Penticostala, împreuna cu parintii si fratii lui (Andrei si Cristina). În 2001 vine în Spania. Aici începe sa participe împreuna cu tatal si cu fratele lui, la serviciile divine în limba româna, de vineri seara la Urgell. Pe vremea aceea exista doar un grup mic de români, de aprox. opt persoane. I-a placut foarte mult prima cântare pe care a auzit-o acolo: Îti predau întreaga viata. A continuat sa vina la Biserica Adventista, iar în prezent face parte din grupa de companioni si slujeste în cadrul departamentului de megafonie. Planurile lui de viitor sunt: primirea botezului, si pregatirea pentru a deveni pastor sau misionar. Versetele lui preferate sunt Isaia 55:7 si Ieremia 33,8. Ii place foarte mult natura, si sa priveasca ploaia. Îi place sa cânte la chitara si la flaut si uraste trei lucruri: televizorul, lenea si muzica lumeasca. Este vegetarian din 26 februarie 2005. Sfatul lui pentru frati este urmatorul:
“Daca esti tânar, foloseste-ti tineretea pentru Hristos, iar daca esti batrân, învata pe cei tineri sa-L urmeze pe Isus”