lunes, 16 de julio de 2007

SAPTAMANA DE EVANGHELIZARE - ISUS PRIETENUL NESTIUT- 14 iulie 2007


ISUS PRIETENUL NESTIUT





“Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu.” (Ioan 15,15)






DUHOVNICESC

"Ca suntem vase de lut ce ne putem narui în orice clipa un putem tagadui. Ceea ce conteaza este ca suntem proprietatea lui Dumnezeu” - Anonim

MOTIVE DE RUGACIUNE:

  • Misionarul Sorin Neacsu sa fie însanatosit
  • Invitatii nostri de la evanghelizare
  • Familia Cristescu sa fie întarita prin Duhul


POEZIE

ZAMBESTE MEREU
Otilia Stoleriu



Placuta este viata acelui ce zâmbeste
Si-ncearca chiar pe altii sa-i faca fericiti
El este ca o pâine ce foamea potoleste
Ca un izvor de apa-n deserturile fierbinti.

Un zâmbet, o privire voioasa-mbietoare
E mai mult decât mierea din fagurele plin;
Isus te sfatuieste cu vocea-i graitoare
Sa fi voios si vesel chiar în al tau camin.

Chiar faţa cea crispata, dura, posomorâta
De truda multor zile a anilor trecuti,
Când vezi ca îti zâmbeste si-ncearca sa te-anime
Dispare îndoiala si teama…ţi s-au dus…

Caci duhul cel mâhnit oasele le usuca
Dar inima voioasa-ntristarea o alunga
De-aceea roaga-te lui-Isus fara-ncetare
Ca viata ta sa fie zâmbitoare.



ANUNTURI

  1. Evanghelizarea- toata saptamâna am avut parte de o prezenta considerabila pentru ascultarea Cuvântului si atentia a fost mentinuta pâna la sfârsitul fiecarei teme. Am avut si invitati în fiecare seara lucru pentru care spunem ca a meritat din plin aceasta metoda de a proclama Evanghelia. Multumim fratelui Cristescu si sotiei, Brândusa, pentru toate chemarile facute din partea prea bunului nostru Domn si El sa le dea tarie în predicarea Cuvântului. Nu putem trece cu vedere pe toti cei care s-au implicat la aducerea vreunui prieten, pe cei care au lucrat în diaconie, pe cei de la sunet si toti cei care prin prezenta si rugaciuni au facut ca saptamâna aceasta sa fie atât de speciala. Domnul sa binecuvinteze eforturile realizate si sa nu ramâna fara rezultate.

  2. Alegeri în biserica- pe data de de 21 iulie vom da citire în biserica la lista cu slujbasii propusi pentru noul an, 2007-2008, dupa care vom lasa la dispozitie o ultima saptamâna pentru eventuale contestatii. Asadar, pe 28 iulie se va lua votul bisericii pentru noua echipa de slujbasi.

  3. Studii biblice- dupa terminarea campaniei de evanghelizare vom începe cu toti cei interesati un nou curs de studii biblice pentru dezvoltarea cunostintelor biblice. Va rugam, cei care aveti prieteni care au participat la ciclul de conferinte sa îi putem invita la aceste întâlniri care vor avea loc fiecare duminica la orele 20ºº în Urgell.

  4. Botez în biserica noastra- anuntam ca prin toamna, dupa ce ne vom întoarce majoritatea din vacante, vom avea un botez. Avem câteva persoane care sunt interesate si vor sa-si predea viata Mântuitorului. Dorim ca acesti prieteni ai adevarului Scripturilor, sa poata avea parte de o temeinca pregatire. De asemenea, acele persoane care studiaza dar înca nu sunt hotarâte, ne vom ruga ca Domnul sa le dea din Duhul Sau în aceasta saptamana speciala.

  5. Seara de veghe - cu motivul de a calca pe urmele Invatatorului, Domnul Iisus, pe data de 28 iulie, de la orele 22ºº pâna la orele 6ºº vom avea o seara de rugaciuni, marturii, predici si cântec. Aceasta initiativa vine din partea bisericii din Tallers si suntem invitati cu toti sa participam. Programul se va desfasura în C/ Tallers, nº 26, Plaza Catalunya.

  6. Accident grav- miercuri, la orele 13:30, am primit o stire deosebit de trista din din Africa, prin intermediul pastorului Stefan Nadaban din Castellón. Misionarul Sorin Neacsu, care a fost în mijlocul nostru de doua ori, fiind în Africa la constructia unei biserici, a avut un accident cu consecinte grave. A cazut de la o oarecare înaltime si i s-a rupt osul de la calcâi si îi este afectata grav coloana vertebrala. Durerile sunt atât de mari încât este sedat cu morfina. Sa ne rugam Domnului pentru el si familia lui (are o fetita de un an) si daca cineva simte îndemnul si are posibilitatea si de a contribui economic la sprijinirea misionarului, pot sa specifice pe plic la adunarea colectei sau pot sa înmâneze personal trezorierului suma respectiva.

  7. Departamentul Tineret (JAE) al Uniunii Spaniole organizeaza in perioada 15-23 iulie 2007 tabara de tineret in Valle de Gistaín. Informatii la dirigintele de tineret, Lucica Stan

  8. Agape- asa dupa cum am fost anuntati în timpul serilor de evanghelizare, la sfârsitul ultimei conferinte, astazi, vom avea o masa de partasie, împreuna cu prietenii nostri. Rugam fratii si surorile ca sa aduca câteva ceva pentru ca în felul acesta sa putem încheia saptamâna cu o mâncare frateasca. Masa o vom face în holul bisericii din Urgell, si rugam diaconii si diaconesele sa poata aranja mesele si alimentele pentru ca o data terminata conferinta sa putem iesi si sa ne bucuram în Domnul pentru tot cât a facut pentru noi în saptamâna aceasta.

  9. Departamentul Scolii de Sabat va anunta ca au sosit 18 exemplare ale Revistei Colegiului Instructorilor Scolii de Sabat. Rugam instructorii interesati de avea aceasta revista sa ia legatura cu fratele Catalin Achim.


SA NE CUNOASTEM



Crenguta Ivanciu s-a nascut la Onesti (jud. Bacau), pe data de 7 iunie 1975 într-o familie ortodoxa, ea fiind cea mai mica din trei frati (doua fete si un baiat), iar copilaria si-o petrece la Bogdanesti. Având prieteni adventisti si locuind aproape de biserica, a frecventat de mica Biserica Adventista si s-a implicat în activitatile organizate pentru copii. În 1993 termina Liceul Nadia Comaneci, profil Filologie –Istorie, specialitatea limbi moderne (engleza si franceza), în Onesti. La vârsta de 16 ani, este atrasa de placerile lumii, si sub influenza prietenilor neadventisti, paraseste pentru o perioada calea cea stràmta. În 1997, mama ei, care lucrase mult timp cu adventisti, se boteaza în ciuda împotrivirii, sotului ei. În acelasi an, Crenguta îl cunoaste pe Ghita si dupa un an de prietenie, se casatoresc pe data de 17 octombrie 1998. Îsi da seama însa ca îi lipseste ceva, ca fara Isus nimic nu are sens în viata, si în 2001, la 1 septembrie, pastorul Gabi Ban o conduce în apa botezului, în comunitatea din Tg. Ocna. În Biserica slujeste în Departamentul Scolii de Sabat, în calitate de secretara, si ca instructor de juniori. Ajunge în Spania pe 3 februarie 2002, iar aici Domnul îi binecuvinteaza cu un copilas, Sergio, nascut în noiembrie 2004. În prezent, Crenguta activeaza în departamentul Librarie, a Comunitatii noastre. Este o persoana luptatoare, careia îi place sa duca la capat ceea ce îsi propune, responsabila, deschisa si îi place sa aiba multi prieteni. În timpul liber citeste, si ca sa se desconecteze, coase goblen. Îi place sa ajute pe cei în nevoie (face parte din grupa care împarte alimente oamenilor strazii). Sporturile preferate sunt înnotul si schiul. Ii plac plimbarile în natura si animalele, în deosebi cateii. Dorinta ei este sa fie o sotie si o mama buna, si de asemenea ca toata familia ei sa-L cunoasca pe Dumnezeu si sa-L accepte.