jueves, 14 de junio de 2007

SAPTAMÂNA SECERISULUI- 16 iunie 2007




" Ridicaţi-vă ochii, şi priviţi holdele, care sunt albe acum, gata pentru seceriş.”(Ioan 4,35 u.p.)







DUHOVNICESC

"Sa nu-i apreciem pe oameni dupa meritul lor, sa nu ne uitam la ei cine sunt si ce sunt, ci sa privim ce pot sa devina prin harul si meritele Domnului Hristos ” - Dunca Alexandru


POEZIE

VOI STI...
Marius Achim

1. Când Domnul vegheaza la marginea serii
Voi sti ca-n vazduh…se înalta cocorii
Si râuri …de argint în sunetul morii
Aluneca blând în vai iluzorii…

2. Voi sti ca-n ochii cerului ce plâng
Învaluiti în toamne de frunze ratacind
Când dorm în crânguri crini în visuri care ning
In râuri de lumini aievea susurând
Ca-L simt pe Dumnezeu plângând
În murmure de ape suspine îngânând.

3. Doamne, voi sti, ca-n arborii palmelor Tale
Pierduti în lanuri de soare aprinse
Gasesc doar urcusuri spre sfinte calvare
Cu jertfe de cer ‘n altarele plânse.
Si nimbul de glorii aseaza-l în mine.
In vuiet de pomi, aprinsi de suspine.

4. Când Domnul vegheaza pe ram de vecii
Cu soapta Sa blânda în luncile feerii
Voi sti ca în inimi cu dulci reverii
Se-aprinde un foc de sfinte solii
Un foc de iubire, pe care îl sti.

5. Si Doamne atunci când esti lânga mine
Atunci când te uiti cu ochii cuminti
Purtat de iubire urcând catre munti
De coruri ceresti în cânturi fierbinti.
Voi stii ca vom merge, în raiuri desculti
Pe tarmul de pace, purtati de înaltimi
Acolo-mi vei fi izvor de minuni
Cu haina cea alba si pasii sublimi

6. Si atunci chiar voi sti
Ca Tu din vecii în vecii
Îmi spui bucurii
Îmi spui ca ai sa vii.
Si atunci chiar voi sti !

ANUNTURI

  1. Adunare administrativa- datorita unor situatii neprevazute rugam membrii comunitatii ca la sfârsitul serviciului divin sa ramâna pentru câteva momente pentru a primi un comunicat deosebit de important din partea Uniunii si pentru a trata câteva din problemele serioase cu care înca ne confruntam. De asemenea vom lua câteva decizii în ce priveste iesirea în natura de la sfârsitul lunii. Speram ca Domnul ne va ajuta pentru ca biserica noastra sa creasca si sa fie tot mai frumoasa în fiecare sabat.
  2. Proiectul de vizitare- Domnul sa ne încurajeze ìn frumoasa lucrare de vizitare pe care o vom face si în saptamâna care intram. Iata ca dupa doar doua saptamâni de vizitare putem spune cu bucurie ca între prieteni, cunoscuti, frati din biserica s-a ajuns la 44 de vizite realizate de echipele de vizitare. Daca cineva ar mai vrea sa lucreze cu drag pentru Domnul, noi ne vedem si duminica aceasta la Urgell la orele 9ºº.
  3. Evanghelizare Tallers- dupa o saptamâna plina de vizite, consulte, rugaciuni si predici, evanghelizarea din Tallers ajunge la ultima întâlnire. Printre cei care au venit la biserica din Tallers au fost si vreo 7 persoane din comunitatea Sagrada Familia. Parerea lor a fost foarte pozitiva despre temele prezentate si nu au mai lipsit. Ultima seara, si pentru cei care nu au putut asista deloc, va fi astazi la orele 20ºº în Urgell.
  4. Munca în Sabat- am dori ca fratii si surorile noastre sa aiba mai multa grija în pastrarea odihnei sabatului. Pentru a putea sa ne bucuram cu adevarat de sabat, va rugam ca pregatirea sa aiba loc în ziua dinaintea sabatului si sa nu intram în sabat pregatind mâncare sau calcând hainele cu care vom merge la biserica. Pentru binele nostru vesnic, rugam ca nimeni sa nu vorbeasca în sabat despre afaceri si nici sa nu aiba pe cineva care sa-i lucreze în sabat. Uneori, dupa terminarea serviciului divin se pot auzi comentarii despre munca si alte lucruri care nu sunt potrivite în sabat. Haideti sa ne rugam ca în Sabat sa uitam complet de munca si afacerile noastre pentru a sfinti sabatul dupa cum Domnul spune.
  5. Calduri mari- deja am intrat în vara si în urma cu doua luni v-am anuntat ca anul acesta vom avea cele mai mari calduri din ultimii ani. Sfatuim pe fratii si surorile noastre sa poata fi pregatiti pentru a trece cu bine prin vara aceasta: beti în fiecare zi mai mult de doi litri de apa si protejati-va de razele soarelui mai ales între orele 11ºº si 18ºº. Consumati cât mai multe fructe si verdeturi si consumati cât mai putin carne si mâncaruri grase.
  6. Evanghelizare din luna iulie- avem mai putin de 3 saptamâni pâna la începutul primei seri de evanghelizare. Fratele Cristescu, cu o lunga experienta în câmpul misionar va fi în mijlocul nostru pentru a prezenta prelegeri despre Isus- Prietenul nestiut. Vom avea o vara frumoasa si plina de aventura misionara. Sa ne facem planurile ca sa fim ìn fiecare seara împreuna cu prietenii nostri.
  7. Constructii în colegiul din Urgell- în lunile de vara si toamna ale acestui an vor începe constructiile unui spatiu de joaca deasupra bisericii. Este necesar acest loc pentru copiii nostri ca în pauza din timpul clasei, sa poata avea un spatiu de recreere. Din cauza aceasta pentru câteva luni biserica din Urgell vor închiria un alt spatiu pentru a se aduna în sabat. Lucrarile vor dura 4 sau 5 luni.
  8. Vizite pastorale- daca cineva are nevoie sa primeasca o vizita din partea pastorului pentru a se ruga si a primi încurajare din Scriptura pot sa o faca sunându-l sau solicitând prezbiterilor atentia pastorala. Orice are nevoie poate sa o faca cu toata încrederea. Va reamintim ca nu trebuie sa treaca un an fara ca pastorul sa nu ne fi vizitat casa.
  9. Departamentul ADRA- sabatul trecut au fost împartite pliante pentru donative ADRA. Toti cei care doresc sa devina colaboratori, sunt rugati sa înapoieze aceste pliante, completate, fratelui Sorin Budacan. Nu uitati ca sunt oameni care au nevoie de ajutorul nostru.
  10. Program muzical – sabatul viitor, dupa-masa, companionii va invita la un program muzical cu titlul „FII VESEL SI ZAMBESTE”.
  11. În perioada 29 iunie 2007, tineretul Bisericii AZS va începe „lucrarea misionara pe strada” împreuna cu echipa fondatoare a JAE în Zaragoza.
  12. În perioada 29 iulie – 8 august se va organiza tabara internationala de exploratori (12-16 ani) în Franta, Fontainebleau si vizita în Paris. Tabara internationala se organizeaza odata la 5 ani. (mai multe informatii, Lucica Stan).
  13. La Concursul Biblic de saptamâna trecuta, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Stefan Hanganu si Stoian Florin.



SA NE CUNOASTEM

Ion Holdis s-a nascut pe 18 septembrie 1966 în Sighetu Marmatiei, într-o familie ortodoxa foarte credincioasa si a copilarit împreuna cu sora ei mai mica, la Sapânta. În 1986 termina Liceul mecanic, sectia masini si utilaje, în Resita, iar în toamna aceluiasi an, merge în armata. Prima invitatie pentru a vizita Biserica Adventista a primit-o de la socrul sorei lui, pentru a participa la o evanghelizare, în 1994, si a fost placut impresionat de atmosfera de acolo. Tot cu aceasta ocazie o cunoaste si pe Ileana, care l-a sustinut în cautarea adevarului si i-a condus pasii spre Isus. În 1995, pe 22 iulie paseste în apa botezului, în comunitatea din Sapânta, fiind botezat de pastorul Csergedi Gheorghe. La o saptamâna dupa botez, pe 30 iulie 1995 se casatoreste cu Ileana, iar Domnul binecuvinteaza familia lor cu doi copilasi Ioan Adrian si Ana Maria. În mai 2002 ajunge în Spania, si slujeste în Biserica noastra ca diacon. Una dintre placerile lui este de a îngriji florile, dar de asemenea îi place sa pescuiasca, si din când în când, sa gateasca. Apreciaza foarte mult sfaturile si predicile batrânilor bisericii si îi este dor sa mai asculte îndemnurile fratilor mai în vârsta din Sapânta. Este o persoana responsabila si gata oricând sa ajute.