martes, 29 de mayo de 2007

TIMPUL E DEOSEBIT DE IMPORTANT- 2 iunie 2007


"Dar chiar acuma, zice Domnul, întoarceţi-vă la Mine cu toată inima, cu post, cu plânset şi bocet!.” (Ioel 2,12 )









DUHOVNICESC

"De ce stai? Foame, razboaie si moarte din vina mea si a ta . Daca ai face cunoscut Numele Lui, El ar veni. Când El te cheama, spune DA cu gura mare si zi-le si altora ca El vine!...sau taci...si traieste-ti infernul pe pamânt.” - David Boldan



POEZIE

CER SI PAMÂNT
Laura Semida Stoleriu

Cer si pamânt,
Pamânt si cer.
Pe cer sunt pasarele
Si pe pamânt sunt floricele.

Pasarile au cântare
Iar floricelele culoare.
Domnul le-a creat pe toate
Prin iubirea lui cea mare

Domnul a creat si animale,
Plante, luna,stele si soare.
Impreuna suntem fericiti
Si de Isus toti iubiti.

Astazi este vreme buna,
Domnul va veni-n curând
Privegheati în rugaciune
Si fiti veseli ori si când.



MOTIVE DE RUGACIUNE
  • Ne rugam pentru familia Cucicea Ghita si Irina

  • Clasele de botez : cei care studiaza sa poata fi gata pentru Domnul

  • Cursurile biblice prin corespondenta de la Vocea Sperantei


ANUNTURI



  1. Plecarea familiei Cucicea- draga familie Cucicea, Ghita si Irina, cu durere în suflet trebuie sa ne luam ramas bun. Acesta se pare ca este ultimul sabat petrecut cu Sagrada Familia. Datorita unor circumstante neprielnice sederii în Barcelona, familia Cucicea trebuie sa ne paraseasca îndreptându-si pasii catre Madrid. Acolo vor fi sprijiniti de catre cei din familia lor si se pare ca fiind împreuna cu ei le va fi mai bine decât aici. Fara îndoiala, ei simt o mare tristete sa lase familia bisericii însa sunt situatii care nu ne lasa sa mergem mai departe. Este o pierdere pentru biserica noastra. Seriozitatea, lucrul bine facut si maturitatea de care au dat dovada, au ajutat nespus de mult biserica. Le dorim binecuvantari de la Dumnezeu, sa nu ne uite, si oridecâte ori vor veni pe acasa vor fi bine primiti. Multumim pentru serviciul adus bisericii si pentru fidelitatea voastra. De asemenea îi dorim sorei Irina o nastere usoara si multa fericire odata cu întregirea familiei lor.

  2. Colecta de astazi- avem deosebitul privilegiu de a putea participa la sprijinirea lucrarii Vocea Sperantei cu finantarea cursurilor biblice pentru acele persoane interesate în cunoasterea adevarului. De la ora 11ºº darurile care le vom aduce înaintea Domnului au acest destin. Sarbatorim astazi sabatul Domnului care ne face sa ne gandim si sa participam în activitatile Vocea Sperantei. În ultimii cinci ani s-au corectat 17853 de lectii pe care interesatii le-au trimis la sediul Vocea Sperantei din Sagunto. Si noi, prin darurile noastre facem parte din acest maret proiect. Domnul sa-l conduca !

  3. Atentie tineri- mâine la orele 18ºº (Urgell) ne asteapta o masa speciala cu un detaliu din partea Danei. Cine vrea sa cunoasca preferintele tinerilor în cele culinare sunt invitati fiecare a doua duminica la momentele de partasie crestina. Pe lânga aceasta vom discuta despre a cincea porunca: Îti vei stabili limite pretioase.

  4. Proiectul de vizitare- cu soarele rasarit si odihniti ne-am întâlnit 6 grupe de vizitare, duminica trecuta la orele 9ºº. Dupa ce ne-am împartit responsabilitatile si cu invitatiile în mâna, am plecat sa vizitam pe fratii nostri si pe cunoscuti. Obiectivul acestui program de vizitare este constientizare bisericii de importanta campaniei care se apropie. Din nou, duminica la orele 9ºº (Urgell) ne întâlnim pentru a vedea mersul acestui program. Bucuria si veselia în Domnul sa însoteasca pe cei care lucreaza astfel pentru Domnul.

  5. Comitet Sagrada Familia- stimati membrii de comitet, va rugam dupa terminarea serviciului divin de dupa masa, ne vom aduna în camera pastorului pentru a trata probleme bisericii.

  6. Rugaminte pentru slujbasi- intram deja in luna iunie si aproape ca se încheie primul an eclesiastic de slujire. Dorim sa va aducem la cunostinta, nevoia mai mare si urgenta de a ne implica fiecare în putinul la care ne-a chemat Domnul. Sa facem pe toate caile, ca responsabilitatile pe care le-am primit în diferitele departamente sa le putem realiza de cea mai buna forma. Va rugam nu lasati sa treaca timpul! Domnul va dat fiecaruia o responsabilitate în departamente. Sunt departamente care nu au activitati mai deloc. Sa încercam sa ne ridicam si sa lucram pentru Domnul nostru.

  7. Pregatire pentru botez- în urma cu doua saptamâni am fost informati de catre fratele Stefan Hanganu miracolul grupei de prieteni. De la doi elevi s-a ajuns la sapte. Noi ca parinti, sa îndemnam copiii nostri la participare în clasa de prieteni din fiecare sabat de la orele 18ºº. Felicitari celor care participa caci o fac pentru mântuirea sufletelor lor.

  8. Excursie cu biserica- în ultimul comitet s-a propus realizarea unei excursii cu biserica la sfàrsitul lunii iunie, pe sabatul din 30. Va rugam sa va faceti planuri de pe acum ca sabatul acela sa-l petrecem cu totii în natura. Vom avea serviciile divine în natura de la orele 10ºº si vom mânca împreuna din bunatatile pe care fiecare familie le va pregati. Pe masura ce ne vom apropia de sfarsitul lunii va vom anunta locul si organizarea plecarii. Totusi, încercati deja sa va gânditi ca ultimul sabat din iunie nu-l vom face în biserica ci în natura.

  9. Un suflet pentru evanghelizare- sa ne rugam pentru aducerea unui suflet la prelegerile fratelui Cristescu. Daca toti am aducem doar câte o persoana am reusi sa ajungem la uriasa suma de 100 de invitati sau mai multi pentru a asculta Cuvântul sfânt. Sa ne gândim, sa planuim, sa punem înaintea Domnului acele nume care vrem sa aiba parte de mântuire.

  10. În perioada 29 iunie 2007, tineretul Bisricii AZS va începe „lucrarea misionara pe strada” împreuna cu echipa fondatoare a JAE în Zaragoza.

  11. În perioada 29 iulie – 8 august se va organiza tabara internationala de exploratori (12-16 ani) în Franta, Fontainebleau si vizita în Paris. Tabara internationala se organizeaza odata la 5 ani. (mai multe informatii, Lucica Stan).

  12. La Concursul Biblic de saptamâna trecuta, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Enikö Morar.

  13. Toti cei care înca nu si-au luat lectiunile pentru trimestrul III, sa ia legatura cu sora Camelia sau cu sora Crenguta

SA NE CUNOASTEM

Nascuta pe 26 iulie 1981, la Poienile de sub Munte, jud. Maramures, Irina Cucicea este cea mai mica dintre sapte frati (4 fete si 3 baieti). La vârsta de 14 ani începe se participe la ora prietenilor, însa fara a avea intentia de a se boteza. Totusi , parcurgând aceste studii îsi da seama de importanta de a face parte din familia lui Dumnezeu, iar pe data de 13 iulie 1996, cu 13 zile înainte de împlini 15 ani, este botezata de catre pastorul Brînzanic Toader, în comunitatea din Poienile de sub Munte. În 1997 termina scoala complementara cu profil croitorie si lucreaza o perioada în acest domeniu, apoi se angajeaza ca vânzatoare. În 2000, învata la mandolina, la un curs organizat în comunitatea locala, apoi învata si la orga, iar acum a început sa învete si la chitara. În Biserica a activat ca secretara în departamentul Scolii de Sabat si Diriginte de Tineret. Cu Ghita se împrieteneste în anul 2003, iar dupa o prietenie de 2 ani, se casatoresc, pe 14 august 2005. Dupa casatorie vin în Spania, în Castelldefels si în prezent asteapta cu nerabdare nasterea primului lor copil. Îi place sa citeasca si sa se desfateze în natura, prefera peisajul de munte, brazii si …linistea. Nu-i place superficialitatea si dezordinea. Una dintre dorintele ei este ca sa aiba un copil sanatos, sa-l poata educa bine astfel încât sa devina un lucrator pentru Hristos. De asemenea ar vrea sa-l vada pe fratele ei facând legamânt cu Domnul cât mai curând, iar dorinta suprema este sa ajunga în ceruri cât mai repede, sa nu mai fie straini si calatori.


FII MULTUMITOR…
…ca nu ai deja tot ce iti doresti, pentru ca daca ai avea totul, ce motiv te-ar mai indemna sa faci ceva?
…cand nu stii ceva, pentru ca atunci ai prilejul sa inveti!
…pentru momentele dificile; in aceste momente tu poti sa cresti!
…pentru limitele tale, astfel poti sa realizezi imbunatatiri!
…pentru orice noua provocare, pentru ca atunci iti demonstrezi puterea si caracterul!
…pentru greselile tale, pentru ca ele te vor invata lectii valoroase!
…atunci cand esti obosit; asta inseamna ca ai facut ceva!
Este usor sa fii multumitor pentru lucrurile bune! O viata implinita o vor avea acei care vor fi multumitori si in momentele dificile! Multumirea poate transforma negativul in pozitiv! Gaseste deci o cale de a multumi pentru probleme si atunci ele vor deveni binecuvantari!

APUSUL SOARELUI

Vineri, 01/06/2007 - 21,18h
Sambata 02/06/2007 – 21,19h


Vineri, 08/06/2007 - 21,23h
Sambata 09/06/2007 – 21,23h