jueves, 7 de junio de 2007

IN CAUTAREA COMORII ASCUNSE- 9 iunie 2007



"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire” (2 Timotei 3,16 )









DUHOVNICESC


"A te naste doar o data înseamna a muri de doua ori, iar a te naste de doua ori înseamna a muri doar odata.” - Irinel Asaftei

MOTIVE DE RUGACIUNE

  • Raquel Ruszuly, fetita pastorului- sufera de pneumonie si febra
  • Pentru conducerea Uniunii Spaniole
  • Credinta pentru tinerii bisericii noastre
POEZIE

ÎNDEMN

Otilia Stoleriu


Arunca-ti pâinea chiar pe ape
Acum e ora potrivita ;
Isus, te-ndeamna cu iubire,
Nu tine inima-mpietrita.

Daca ti-e greu sa pleci la lucru
Tu în genunchi sa cazi îndata,
Caci Domnul îti fagaduieste
Izbânda-n hotarârea luata.

Arunca-ti pâinea chiar pe ape
Nu zabovi, caci vine-o vreme
Când vei dori sa pleci la lucru
Dar nu vei mai avea putere.

Trezeste-te din amorteala
Ce-ncearca sa te copleseasca
Vei fi înconjurat de îngeri
De întreaga oaste cereasca.

Isus doreste sa te faca
Ispravnic bun peste-a Sa turma
Deci nu sta mult în zabovire,
Grabeste…nu ramâne-n urma.

Arunca-ti pâinea ta pe ape
Isus te-mbie si te-ajuta
Chiar azi porneste în lucrare
Caci vreme, nu mai este multa.

Împarte-o-n sapte, chiar în opt
Caci secerisul este mare ;
Pornind cu Domnul vei avea
Izbânda –n orice-mprejurare.

Asa precum agricultorul
Cu dragoste a lui ogoare
Se îngrijeste ca s-adune
Roade bogate în hambare,

Tu fericit vei fi când Domnul
Coroana pe cap îti va pune
Cu multe stele lucitoare…
Vei fi chiar multumit la urma,

Cànd vei vedea c-a ta coroana
Va fi cea mai stralucitoare ;
Caci tu lucrat-ai pentru Domnul
Cu zel si multa-nflacarare.

Arunca-ti pâinea chiar pe ape,
Acum e ora potrivita ;
Porneste repede-n lucrare
Caci vremea este împlinita !

AMIN!

ANUNTURI
  1. Comitetul Bisericii- sabatul trecut am avut o întâlnire importanta unde s-au tratat diferite teme deosebit de serioase pentru a ramâne lânga principiile Bibliei. Suntem nelinistiti pentru ca vedem cum biserica înca nu se implica cu totul în pregatirea campaniei. Vom reusi sa aducem fiecare o persona la evanghelizarea din luna iulie? Printre altele, am pus înaintea Domnului gasirea unui nou prim diacon, având în vedere plecarea fratelui Ghita Cucicea. Mare parte din timp a fost dedicata rezolvarii problemelor pentru ca în biserica Domnului totul sa se faca cu rânduiala si în chip vrednic de cinste. Ca pastor, multumesc comitetului pentru timpul dedicat la fiecare doua saptamâni pentru ca totul sa fie bine si Domnul sa fie preamarit printre copiii Sai. Daca sunt persoane doritoare sa fie ascultate cu privire la înaintarea cauzei Domnului, comitetul asteapta sugestii sau pareri la fiecare doua saptamâni când se întâlneste.
  2. Proiectul de vizitare- Pentru a treia oara ne vom întâlni în duminica aceasta pentru a da raportul nostru despre cum au mers vizitele facute în timpul saptamânii. Va rugam sa veniti toti cei care s-au angajat pentru a ne ruga si a ne întari în misiunea care ne ramâne de facut. La orele 9ºº ne vedem la Urgell.
  3. Evanghelizare Tallers- va anuntam cu placere ca începând din sabatul acesta, Biserica din Tallers organizeaza o serie de evanghelizari cu vestitul evangelist Antolin Diestre în C/ Tallers nº 26, prima strada la dreapta, imediat cum se iese de la Metro în Plaza Catalunya. Daca aveti prieteni spanioli îi puteti invita în fiecare seara de la orele 20ºº, cu exceptia sabatelor de la orele 17ºº. Veti fi bine primiti în fiecare seara si temele sunt deosebit de bine pregatite.
  4. Vizite pastorale- daca cineva are nevoie sa primeasca o vizita din partea pastorului pentru a se ruga si a primi încurajare din Scriptura pot sa o faca sunându-l sau solicitând prezbiterilor atentia pastorala. Orice are nevoie poate sa o faca cu toata încrederea. Va reamintim ca nu trebuie sa treaca un an fara ca pastorul sa nu ne fi vizitat casa.
  5. Schimbari importante la Uniune- va vom anunta în scurt timp noile schimbari de la Uniune. Când vom primi pe cale oficiala stirile, va vom tine la curent cu importantele modificari ce au avut loc în conducerea Uniunii.
  6. Companionii – astazi de la ora 16,15 ne vom întâlni pentru repetitii.
  7. Program muzical – în aceasta dupa-masa, vom avea ocazia sa ascultam pe viu poezii compuse de poetii nostri, care ne încurajeaza în fiecare sabat prin mesajul lor. Cu aceasta ocazie dorim de asemenea sa încurajam pe cei care au mai compus poezii si înca nu le-au publicat în buletin, sa o faca, si astfel sa ne putem bucura cu totii de ele.
  8. Mâine, la orele 18ºº, tineretul, împreuna cu corul bisericii sunt invitati sa participe la întâlnirea care va avea loc în Plaza Catalunya, cu scopul de a cânta si a împarti Cd-uri trecatorilor interesati.
  9. La Concursul Biblic de saptamâna trecuta, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Aluas Iosif. Pentru studiu: Iov 21- Psalmii 9.


SA NE CUNOASTEM



Nascut pe data de 3 aprilie 1969, la Bucuresti, într-o familie adventista, Gabi Tudor a crescut împreuna cu sora lui mai mica, Livia în Biserica Grant. Termina liceul Industrial Auto, în Bucuresti , 1988, anul în care merge în armata. Înainte de asta însa a dorit sa încheie legamânt cu Domnul, si a fost botezat de catre pastorul Ghioalda, pe data de 24 martie, 1988. Botezul a avut loc în Comunitatea Labirint, deoarece Biserica Grant, fusese deja demolata. În Biserica a slujit întotdeauna în departamentul Scolii de Sabat. A început ca instructor de junior, apoi instructor de tineret, adulti, si mai apoi, ajutor si Diriginte al Scolii de Sabat. Cu ocazia unei vizite la Câmpia Turzii, în 1990 o cunoaste pe Carmen, cu care se casatoreste pe 9 august 1992, iar dupa sapte ani, Dumnezeu binecuvinteaza familia lor cu un copilas, Bogdan. În 2004, vin în Barcelona, unde în prezent activeaza tot în departamentul lui preferat, Scoala de Sabat. Ii place sa-si petreaca timpul liber cu familia si cu prietenii- atunci când îi gaseste. Sotia lui îl descrie ca fiind un bun sfatuitor, iubitor al familiei pamântesti si al familiei bisericii. Dorinta lui este ca oriunde va merge, sa poata stabilii relatii cu persoane pe care sa-i poata numi prieteni cu adevarat.