viernes, 14 de diciembre de 2007

ISPRAVNICIA CRESTINA- 1 Decembrie 2007

„Al Domnului este pamantul cu tot ce este pe el, lumea si cei ce o locuiesc!” (Psalmi 24,1).

Oricine a ajuns sa fie un ispravnic al feluritelor daruri ale lui Dumnezeu este chemat sa le impartaseasca sufletelor aflate in nestiinta si intuneric, intocmai asa cum ar dori el sa-i fie oferite, daca ar fi in locul lor. Apostolul Pavel a spus: ‘Eu sunt dator si grecilor si barbarilor, si celor invatati si celor neinvatati’ (Romani 1,14). Prin faptul ca ai cunoscut mai mult despre iubirea lui Dumnezeu, prin faptul ca ai primit din darurile bogate ale harului Sau mai mult decat cel mai slab si mai nestiutor dintre sufletele de pe pamant, esti dator sa le impartasesti altora din toate darurile care ti-au fost acordate” (White, Cugetari de pe Muntele Fericirilor, p.135).


MOTIVE DE RUGACIUNE


  1. Sa fim buni ispravnici cu ceea ce am primit de la Dumnezeu

  2. Domnul sa binecuvinteze familia Timariu si pe noul nascut

  3. Participarea întregii biserici la saptamâna de rugaciune


DUHOVNICESC


“Cunoasterea profetiilor nu va inlocui niciodata dragostea din 1Corinteni 13. Ba chiar mai mult, in balanta cerului dragostea atarna mai greu. "Dragostea nu se manie..." Inainte de a avea profetiile la degetul mic, n-ar fi mai bine sa ne insusim acele roade ale Duhului care sunt indispensabile pentru mantuire ? Prefer sa fiu intotdeauna amabil decat sa cunosc simbolul vreunui corn din Apocalipsa si doar atat.” – Florin Ruszuly


POEZIA


STII CE?...
Irinel Asaftei


Eu am venit pe-aceasta lume
Adus de vânt fara sa stiu de unde
Si m-am trezit purtând un nume
Ca sa înteleg ca sunt doar o minune.

Si-am alergat nebun dupa iubire,
Dupa placeri si dupa pâine,
Si-n goana mea dupa avut
Am ramas cu sufletul pierdut.

E o lume plina de confuzii si rusine
Si toti îti spun ca fac doar bine.
Ce lume fara de gândire!
Dar într-o zi totul va fi carbune.

Ce vezi si ce auzi în ea e ca un glas.
Nu stii daca e adevarat sau fals,
Daca e bine sau e rau;
Ci te întrebi doar daca exista Dumnezeu.

Da! El exista si e în ea
Dar nu aceasta-i locuinta Sa.
Caci sta tacut si e retras
Si totusi ne vorbeste cu acelasi glas.

De dragul meu vorbeste El
La sufletul pierdut si parasit
Dar cea mai mare bucurie a Sa
Este ca m-a gasit.
AMIN!

ANUNTURI



  1. Nou –nascut- Claudiu Marian Timariu s-a nascut vineri, 23 noiembrie la ora 4,10 dimineata în Hospital de Mar. Este sanatos si foarte cuminte. Dumnezeu sa binecuvinteze familia Timariu.

  2. Studii biblice- pentru toti cei care doresc sa-si predea viata Mantuitorului prin botez, va anuntam ca am ajuns la al patrulea studiu in doctrina bisericii. Avem 4 elevi silitori care vor sa-L urmeze pe Isus. Vino cu noi duminica la 20ºº.
  3. Comitetul bisericii -dupa terminarea serviciului divin, ne adunam in camera pastorala.

  4. Departamentul tineret:
    Calatorie evanghelistica in Romania! In perioada 16-23 februarie 2008 se va desfasura un proiect evanghelistic in judetul Bihor (impreuna cu Pastorul Cornel Dervasan), proiect in care sunt invitati sa participe cat mai multi tineri care au dorinta raspandirii Evangheliei si sunt dispusi sa calatoreasca in afara Spaniei. Pregatirile necesare se vor face la sfarsitul lunii ianuarie impreuna cu Pastorul Ed. Constantinescu. Informatii – Dirigintele de Tineret.

  5. Sabatul viitor vom avea sabatul tineretului. Sunteti cu totii invitati la programele pregatite de tinerii nostri.

  6. Pe data de 16 decembrie, la orele 18ºº corul comunitatii noastre va sustine un Concert de Craciun, la Urgell, cu scop de evanghelizare. Este un prilej de a invita pe prietenii si colegii nostri, ca sa-L cunoasca pe Hristos.

  7. Întâlnire diaconi- sabatul urmator, 8 decembrie, diaconii sunt rugati sa participe la o scurta întâlnire dupa terminarea programului de dupa-amiaza

  8. Colectele nationale si mondiale- asa dupa cum stim, unele sabate din an (aproximativ un sabat pe luna) sunt destinate strângerii de fonduri pentru diferitele proiecte ale uniunii spaniole. În ultimul comitet s-a luat decizia ca oridecâteori sunt colecte generale cu destinatie exterioara fara ca sa nu ramana nimic în bugetul comunitatii, 40% va fi pentru bugetul local si 60% pentru destinatia anuntata. Speram în felul acesta sa putem face fata mult mai bine marilor cheltuieli pe care le avem luna de luna
  9. Saptamâna de rugaciune se va realiza în perioada 14 - 22 decembrie si mesajele spirituale vor fi transmise de catre pastorul Stefan Nadaban. Faceti-va planuri din timp pentru a participa la fiecare întâlnire.



Sabatul trecut dupa amiaza am avut parte de un program liber deosebit intitulat “Vorbiti intre voi cu Psalmi” în care fiecare persoana a avut ocazia sa-L laude pe Dumnezeu prin cântari si poezii bazate pe Psalmi si alte texte biblice.