lunes, 12 de noviembre de 2007

SABATUL RECUNOSTINTEI- 10 noiembrie


O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata:


Matei 6, 33 "Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. "
1 Tesaloniceni 5,18 "Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi."




MOTIVE DE RUGACIUNE:

  • Recunostinta pentru tot ce primim de la Domnul
  • Silvia, David, Daniel- puterea Domnului pentru noii botezati
  • Jean Filip- dirijorul din Castellon a suferit un grav accident, fiind de duminica in coma.
  • Paula- o tânara care trece prin mari greutati economice


DUHOVNICESC


“Ceea ce îngrijoreaza cu adevarat nu este saracia, suferinta, persecutia sau chiar moartea, ci daca în astfel de situatii îl mai iubim pe Dumnezeu”- Irinel Asaftei


ANUNTURI


  1. Astazi sarbatorim în comunitatea noastra Ziua Recunostintei. Dumnezeu ne-a binecuvântat din belsug de-a lungul acestui an. El este atât de darnic cu noi. De aceea, dorim si noi, astazi, în mod special sa ne oprim din alergarea noastra si sa-i multumim pentru purtarea Lui de grija.
  2. Vizita misionarului Sorin Neacsu- speram ca sabatul acesta sa fie printre noi misionarul roman al copiiilor nostri din Africa. Domnul sa-l binecuvinteze ìmpreuna cu sotia lui. Fiti bineveniti ìn Barcelona.
  3. Serviciul divin de vineri seara va începe la orele 19ºº. Dar ora de rugaciune de miercuri seara va ramâne neschimbata (de la orele 20ºº)
  4. Comitetul bisericii propune o noua diaconeasa, pe sora Enikö Morar. Astaza se va lua votul comunitatii.
  5. Reverenta- Pentru a putea pastra o atmosfera placuta, de adorare, adecvata pentru un locas de închinare, în pauza dintre Scoala de Sabat si Serviciul Divin vom începe din acest sabat, sa dedicam aceste momente învatarii si repetarii cântarilor noi.
  6. Atentie- miercuri seara vom avea o modificare ìn programul de rugaciune obisnuit. Având în vedere desfasurarea saptamànii de rugaciune a bisercilor Urgell si Tallers ìn perioada 9-16 noiembrie, suntem invitati sa participam la acest program miercuri la orele 20ºº. Prezentatorul este pastorul Julio Chazareta din SUA care va vorbi despre Impactul lui Isus.
  7. Departamentul evanghelizare- dupa terminarea serviciului divin de dupa masa avem o întrunire cu comitetul de evanghelizare. Sa nu lipseasca nici unul caci sunt multe de facut.
  8. Instruire cu Eliasib Sanchez- duminica aceasta de la orele 10ºº pâna la 14ºº în biserica din Guinardo, C/Luis Sagnier 62, Barcelona, împreuna cu directorul Slujirii Personale de la Uniunea Adventista, este invitata echipa departamentului de evanghelizare pentru a primi planuri, idei si a gasi sprijin pentru eforturile misionare din noul an. Dupa terminarea cursurilor va avea loc o masa de partasie. Ne vedem acolo.
  9. ADRA- duminica aceasta nu va avea loc distribuire de alimente pentru cei nevoiasi. Curând va vom anunta de urmatorele zile de împartire de alimente.
  10. Audiente pastorale- sunt unii dintre noi care simt nevoia sa fie vizitati insa nu dispun de timpul necesar ìn zilele saptamanii sau nu au conditiile sa primeasca vizite. Venim în intàmpinarea acestor situatii punând la dispozitia celor interesati spatiul de la orele 16ºº ìn fiecare sabat. Pastorul va fi în primul si al treilea sabat, ìn celelalte sabate prezbiterii vor sta la dispozitia noastra.
  11. Devotional 2008 pentru copii (6-12 ani) este conceput special pentru vârsta lor, incluzând pentru fiecare zi câte o povestire iar în josul paginii câte un joc de perspicacitate. Cei interesati sa ia legatura cu Dep. librarie)
  12. Departamentul de Sanatate va pune la dispozitia dumneavoastra începând din acest sabat retete vegetariene.
    „Dumnezeu Îşi aduce poporul la ceea ce a intenţionat la început, şi anume să nu mănânce carnea animalelor. El doreşte ca noi să învăţăm poporul o cale mai bună. [...] Dacă se renunţă la consumul de carne, dacă gustul este educat în această direcţie, dacă este încurajată plăcerea de a mânca fructe şi cereale, va fi curând aşa cum a intenţionat Dumnezeu să fie la început. Cei din poporul Său nu vor folosi deloc carnea.” (E. G. White-„Dieta si Hrana”)


    DEPARTAMENTUL SANATATE- RETETE VEGETARIENE
    SUNCA VEGETARIANA
    Ingrediente : 300 g soia cuburi
    600 g cascaval ( 300g cascaval afumat si 300 g cascaval normal)
    Condimente diverse ( ex : vegeta, usturoi, dafin, piper, enibahar)
    Mod de preparare:
    Cuburile de soia se fierb împreuna cu condimentele într-un litru si jumatate de apa, pâna scade apa (aprox 15 min). Se lasa la racit si se adauga cascavalul razuit prin razatoarea mare. Apoi se amesteca si se framânta cu mâna, ca o coca. Se pune într-o tava de teflon (de forma unui cozonac) si se lasa la cuptor, la foc potrivit 30-40 minute. Când e rumenita se scoate si se lasa la racit 3-4 ore, înainte de a o scoate din tava. Se unge cu boia de ardei dulce. Se poate folosi ca aperitiv sau ca garnitura la felul doi. POFTA BUNA! ( Detalii - Camelia Hartagan)


Grupele de rugaciune- Sabatul trecut, comunitatea noastra a sarbatorit deschiderea unei noi etape a grupelor de rugaciune. Pâna acuma în biserica noastra au functionat 5 grupe mici, iar în programul de dupa-masa reprezentantii acestor grupe au prezentat pe scurt activitatea grupei, numele si motto-ul. La sfârsit, alte patru persoane si-au manifestat dorinta de a forma o grupa de rugaciune în casa lor. Perioada în care aceste grupe îsi vor desfasura activitatea este noiembrie 2007 – iunie- 2008. Domnul sa binecuvinteze aceste grupe si activitatile lor.









Dupa terminarea programului, a avut loc o masa de partasie, de care ne-am bucurat cu totii, si am putut gusta o mare varietate de bucate.