martes, 5 de febrero de 2008

SABATUL TINERETULUI




USA ÎN BALAMALE- Sâmbata, 12 Februarie 2008



“Când vă vor prigoni într-o cetate, să fugiţi într-alta. Adevărat vă spun că nu veţi isprăvi de străbătut cetăţile lui Israel până va veni Fiul omului.” Matei 10,23

MOTIVE DE RUGACIUNE:

  • Armata misionara a tinerilor nostri
  • Revarsarea Duhului Sfânt
  • Familia Tudor (Gabi, Carmen si Bogdan)

POEZIE

DRAGOSTEA

Vali Stoleriu

Dragostea este o floare
Ce împarte tuturor
Si-un miros îmbatator.
Roze binefacatoare

Este pâinea sufleteasca
Rodul Duhului Prea Sfânt
Chiar si-n sufletul cel frânt.
Si ea poate sa rodeasca

Este dar ceresc ce-asterne
Pacea sfânta, mângâieri,
E izvor plin de puteri.
Arma dragostei eterne

Dragostea ne însoteste
Si pe-ngustele carari
Cu mari binecuvântari.
Ea mereu te copleseste

Din petalele-i divine
Ea împarte tuturor
Zilnic, zilnic numai bine
Si un leac alinator.


Iar tulpina ei adânca
Raspândeste al ei har.
Iar de-acolo, de pe stânca
A ajuns pân la Calvar

Dragostea-i din vesnicie
Ea va fi pe veci, mereu
Un izvor de bucurie.
Dragostea e Dumnezeu.



RUBRICA PASTORULUI:

"Dupa câteva zile din nou ne aflam în casa Domnului. Sabat fericit! De-a lungul saptamânii avem diferite obligatii de îndeplinit. Suntem în acest mare oras prinsi în diferite probleme care ne mentin atentia ocupata : scoala copiiilor nostri, chiriile, munca, lipsa sigurantei economice. Timpul pentru activitatile bisericii ne este prea scurt. Chiar ne vedem în imposibilitatea de a petrece timp de calitate cu cei din familie. Totusi, lumina care straluceste din Cuvântul lui Dumnezeu ne arata ca suntem ultima generatie în vârful istoriei. Avem marele privilegiu de a proclama ca foarte curând peregrinarea noastra pe pamânt va ajunge la sfârsit. Suntem cei care au privilegiul de a încheia tragedia planetei noastre. Domnul Isus este gata sa vina si sa-si stabileasca împaratia! Sa înaintam prin credinta în lupta noastra zilnica si sa ne obisnuim a trai în atmosfera cerului.” Pastor, Richard Ruszuly

ANUNTURI

  1. Rugaciuni- din sabatul acesta vom lua la rând familiile si membrii bisericii noastre pentru ca de-a lungul saptamânii sa mijlocim pentru fratii nostri. In fiecare sabat vom avea o noua familie pentru care sa ne rugam. Sa ne unim cu toti în rugi, cereri si multumiri pentru cei care compun minunata noastra familie.
  2. Tineret- dupa terminarea serviciului divin de dupa masa, dragii nostri tineri vor avea un seminar despre prietenia crestina cu titlul : Lasa intimitatile dupa nunta…
  3. Departamentul diaconie- toti diaconii sunt rugati sa ramâna la o scurta întâlnire dupa terminarea programului de dupa-amiaza.
  4. Colecta Scolii de Sabat- ce frumos ar fi sabatul daca am putea sa ne trezim mai devreme si sa participam la ora de rugaciune si la scoala de sabat. Avem nevoie mai mult ca niciodata de sprijinul dumneavoastra pentru colecta misionara a Scolii de Sabat. Multumim chiar si parintilor care trimit cu banuti pe copilasii lor la Scoala de Sabat. Din colecta ce o strângem 20% este pentru misiunea mondiala. Si noutatea: 30% este pentru CASA PÂINII. Cealalta suma de 50% este pentru nevoile locale. Asadar, va rugam sa încercam si pe calea aceasta sa trimitem ajutor acelor batrâni sortiti frigului si singuratatii. Dumnezeu sa binecuvinteze pe aceia care de duminica se gândesc cu ce vor veni înaintea Domnului la scoala sabatica.
  5. Ora de prieteni este mai bogata ca niciodata. Prin harul Domnului interesul a crescut pentru a face legamânt cu Domnul. Peste o luna jumate vom avea un botez. Nu toti cei care sunt acum la clasa de botez sunt înca pregatiti pentru primul botez. Important este sa ne pregatim. Vino si tu la ora de prieteni. Dumnezeu sa te binecuvinteze cu iubire pentru El.
  6. Ora de rugaciune a bisericii- cu ajutorul lui Dumnezeu ne întâlnim în fiecare marti seara la orele 20ºº în Urgell. Urmatorul subiect va purta titlul “Are cineva semnul fiarei?”
  7. Lectura la rând a Bibliei- îndemnam biserica la citirea zilnica a Bibliei pentru ca tot mai mult sa ne câstigam dreptul de a ne numi poporul Cartii.
  8. Sâmbata dimineata de la ora 9- momentele de rugaciune de dimineata nu sunt pentru înca o predica. Este spatiul dedicat îndeosebi comuniunii cu Dumnezeu. Timpul destinat meditatiei este de 10 minute, dupa care comunitatea trebuie condusa la rugaciune. Insistam slujbasilor sa tina cont de cele enuntate.
  9. Daruri florale- deja s-a organizat o lista cu acele persoane care s-au angajat pentru urmatoarea jumatate de an sa aduca flori pentru fiecare sabat la altarul bisericii. Ne-am bucura, daca s-ar mai înscrie persoane pe lista aceasta, pentru ca tot anul sa fie acoperit cu persoane diferite. Multumim celor care fac biserica frumoasa în felul acesta si celor care citind acest anunt au luat hotarârea de a contribui si ei la aceasta.