lunes, 23 de julio de 2007

ISAAC SI REBECA: ce înseamna sa cresti niste rivali- 21 iulie 2007






“Dumnezeul Cel Atotputernic sa te binecuvânteze, sa te faca sa cresti si sa te înmultesti, ca sa ajungi o ceata de noroade.” (Geneza 28,3)










MOTIVE DE RUGACIUNE

  • Mângâiere si speranta familiei Ladaru

  • Însanatosire pentru misionarul Sorin Neacsu

  • Renovarea bazinului bisericii

POEZIE


INIMII MELE
Marius Achim

Doamne, as vrea ca inimii mele
Sa-i faci salasuri din ramuri de stele
Si flori de iubire sa creasca în mine
Sperante pierdute în mari de tacere
Sa ‘nalte-n cântari, cuvinte divine.

As vrea ca Domnul sa fie pe aici
Cu luntrea de cer plutindu-mi în ochii obositi
Cu harfa de pace, risipind alinari
În zbucium de Mopti ma plimba-n eterne visari
As vrea ca Domnul sa fie pe aici

Doamne, vreau ca inimii mele
Sa-i tesi trandafiri din lunca de astre
Cu miresme de dor sa-i zbori cu aripi albastre
Si vreau c asa-mi mângâi ochii tihnitiTu Doamne, sa fii pe aici.


ANUNTURI


  1. Condoleante- ne aflam în fata unui eveniment deosebit de trist. Sora Ladaru Eugenia a încetat din viata vineri dimineata în jurul orei 4:00 în urma unui atac cerebral. Duminica noaptea a fost internata în spital din cauza splinei. Multumim fratilor care au vizitat-o si au încurajat-o în spital. Ne alaturam ca biserica, suferintei prin care trece familia îndoliata, în speranta ca peste putina vreme Domnul va învia pe copiii Sai si moartea nu va mai fi. Având în vedere ca dorinta familiei este ca sora sa fie înmormântata în tara rugam comunitatea sa sprijine financiar acest proiect. Domnul sa aline si sa mângâie pe cei suferinzi.

  2. Evanghelizarea- Luni la orele 19:30 familia Cristescu a decolat din aeroportul din Prat spre Bucuresti. Impresia cu care au plecat a fost foarte pozitiva. Îi vor lega amintiri placute de biserica noastra. Au plecat cu gândul de a mai fi continuat o saptamana cel putin, dar de acum ne ramâne noua lucrarea de a continua cu prietenii nostrii ceea ce s-a început.

  3. Alegeri în biserica- astazi, 21 iulie vom da citire în biserica la lista cu slujbasii propusi pentru noul an, 2007-2008, dupa care vom lasa la dispozitie o ultima saptamâna pentru eventuale contestatii. Asadar, pe 28 iulie se va lua votul bisericii pentru noua echipa de slujbasi.

  4. Studii biblice- asa dupa cum suntem deja obisnuiti, în fiecare duminica la orele 20ºº avem clasa de pregatire pentru botez în Urgell. Urmatorul subiect pe care îl vom trata va fi despre Dumnezeu-Tatal.

  5. Botez în biserica noastra- anuntam ca prin toamna, dupa ce ne vom întoarce din vacante, vom avea un botez. Avem câteva persoane care sunt interesate si vor sa-si predea viata Mântuitorului. Dorim ca acesti prieteni ai adevarului Scripturilor, sa poata avea parte de o temeinica pregatire. De asemenea, acele persoane care studiaza dar înca nu sunt hotarâte, ne vom ruga ca Domnul sa le dea din Duhul Sau

  6. Seara de veghe - cu motivul de a calca pe urmele Invatatorului, Domnul Iisus, pe data de 28 iulie, de la orele 22ºº pâna la orele 6ºº vom avea o seara de rugaciuni, marturii, predici si cântec. Aceasta initiativa vine din partea bisericii din Tallers si suntem invitati cu toti sa participam. Programul se va desfasura în C/ Tallers, nº 26, Plaza Catalunya.

  7. Accident grav- multumim bisericii pentru darnicie. Sabatul trecut s-au strâns aproximativ 600 de euro care îi vom trimite pentru recuperarea misionarului Sorin Neacscu. Domnul sa îl ajute în operatie medicala si în grabnica însanatosire.

  8. Gazduire- avem o cerere din partea pastorului din Sicilia, Italia, pentru gazduirea unei familii italiene (6 persoane) pentru perioada cuprinsa între 24-27 iulie doar pentru dormit. Daca cineva sau câteva familii ar avea aceasta disponibilitate va rugam sa comunicati pastorului Ruszuly. Sa nu uitam, ca unii fara sa stie au gazduit îngerii lui Dumnezeu.

  9. Bazinul bisericii- asa dupa cum s-a precizat în toamna vom avea botez. Deja s-au început lucrarile de reparare si renovare a bazinului. Fratele Alexandru Dunca roaga pe meseriasii bisericii care vor sa dea o mâna de ajutor saptamâna aceasta sa discute cu dânsul pentru a stabili ziua când sa înceapa activitatea. Specificam ca trebuie sa fie gata înainte de a pleca în vacante. Stim ca toti suntem ocupati mai ales acum, înainte de plecarile în tara, dar sa punem pe Domnul pe primul loc si celelalte ni se vor rezolva.

  10. Vacantele- Pentru luna august vor fi plecate multe familii. E normal ca în luna august sa fim mai putini. Rugam pe cei care vor pleca în tara sa se roage si sa aiba o relatie sanatoasa cu Domnul având toate pacatele marturisite si parasite. Saptamâna aceasta 7 români au murit într-un accident în Ungaria. Insistam sa se aiba grija la condus, sa se ia timp suficient pentru odihna ca aceste zile de relaxare sa nu se transforme în tragedii.

  11. Vara de nunti- anuntam cu bucurie doua evenimente majore care vor avea loc în luna august: nuntile fratilor nostri – Shate si Corina, pe 12 august în Gherla, Marius si Madi, pe 12 august în Fetesti si Radu si Hortensia în Târgu Mures B, pe 26 august. Dorim ca Domnul sa le dea multa fericire si harul Sau sa fie coborât din belsug peste aceste nunti.

  12. Departamentul Adra va anunta ca marti, 24 iulie se vor distribui alimente. Toti cei interesati sa ia legatura cu fratele Sorin Budacan, pentru a fi informati despre locul si ora la care vor fi repartizate alimentele.


SA NE CUNOASTEM

Dana Movileanu : M-am nascut pe 26 aprilie 1979 in Brasov, în familie ortodoxa…mai am doua surori mai mari. Biserica AZS o cunosc din copilarie cand vacantele de vara le petreceam la bunicii mei (doar bunica era pe atunci adventista). Îmi placeau mult povestirile biblice de la grupa de copii si cantecele. În 1991 împreuna cu mama si surorile mele începem sa frecventam biserica AZS din Brasov, iar un an mai tarziu mama si surorile se boteaza. Eu ziceam ca ma voi boteza în aceeasi zi cu tatal meu care vine la biserica în 2000. Îmi doream mult sa ma botez si cum tatal meu nu se decidea m-am hotarat ca fara el sa fac acest pas...am fost botezata pe data de 21 iulie 2001 la Brasov de Pastorul Sorin Petrof. Am fost ajutor diriginte de tineret, ajutor secretar Scoala de Sabat, instructor copii grupa Primara...pentru scurt timp am fost în echipa radio Vocea Sperantei unde am realizat emisiunea pentru copii. Am terminat Liceul teoretic ¨CD Nenitescu¨ profilul Biologie-Chimie, apoi în cadrul Universitatii Transilvania Brasov am facut Colegiul de Protectia Mediului. În ultimul an de facultate am obtinut o bursa de stiudiu la Universitat de Barcelona si asa se face ca în anul 2002 încep sa frecventez biserica AZS din Urgell. Iubesc copiii si în mod special pe nepotii mei Ale si Cristi, îmi plac oamenii optimisti, pozitivi , plini de viata, imi plac iesirile in natura, sa cant si sa ascult muzica buna, imi plac fluturii..pentru formarea lor miraculoasa si frumusetea lor, pietrele…acasa în Romania am o mica colectie...Iubesc tineretea si as vrea sa fiu tanara pentru totdeauna…Timpul liber îmi place sa îl petrec cu prietenele mele cele mai bune.As vrea sa vad doar oameni fericiti si pentru asta doresc din toata inima Împlinirea fagaduintei din apocalipsa 21,4.¨El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire,nici tipat,nici durere,pentruca lucrurile dintai au trecut.¨ Îi multumesc Tatalui Ceresc ca nimic nu e la voia intamplarii,ca El tine în mâna întregul univers, pe mine si pe tine..