lunes, 1 de octubre de 2007

SABATUL FAMILIEI - 29 septembrie 2007




O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata: Proverbele 14,26 :"Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El, şi copiii lui au un loc de adăpost la El. "




DUHOVNICESC:

“Te simti pierdut în vâltoarea lumii? Nu dispera! Întreaba-L pe Dumnezeu. El stie pozitia ta pe radarul Sau întotdeauna”- Dorin Paul



MOTIVE DE RUGACIUNE:
  • Pentru familiile noastre

  • Pentru Vasile Pop, care se afla înca în spital
  • Pentru fratele Bocaneanu si familia lui



POEZIA:

PACATUL

Liviu Hîrceaga


Mar frumos de aur esti,
Gust bun pari ca daruiesti
Dar rodul tau sa nu-l poftesc
Mi-a spus Tatal meu ceresc.

Dar duhul rau, perfid m-a-mpins
Cu vorbe dulci el m-a cuprins
De Tata nu am ascultat
Si am cazut asa-n pacat.

Rusinea apoi i-a urmat
Durerea nu a-ntârziat,
Gustând si lacrimi si noroi
Caci Domnul n-a mai fost cu noi.

Acum, vai! Totul l-am pierdut
Ce ne ramâne de facut?
Ca sa putem ajunge iar
În scump Edenul celestial?

Ma plec în ruga pocait
Si-I multumesc ca m-a iubit
Atât încât ne-a daruit
Unicul Fiu spre rastignit.

Si-n ceruri voi putea sa-I cânt
Ferice ca si la-nceput
Osana, Mielului prea Sfânt
Marire-n cer si pe pamânt.



ANUNTURI:

  1. Ne bucuram ca astazi putem sa-l avem în mijlocul nostru pe fratele Bocaneanu, pentru a ne învata despre viata de familie. Este un câstig pentru biserica noastra sa primeasca un astfel de învatator, de aceea sa încercam sa invitam chiar persoane pe care le cunoastem si stim ca au probleme de familie.

  2. Întâlnire cu tinerii- fratele Bocaneanu ne va tine un seminar legat de prietenie. Sa nu-l pierzi caci e bun pentru cei care se vor casatori în viitor.

  3. Sfânta Cina- pe sabatul al treilea din octombrie (20 octombrie) vom sarbatori conmemorarea mortii si învierii Domnului. Sa cautam deci împacarea cu Dumnezeu si unii cu altii.

  4. Departamentul Librarie va informeaza ca începând cu sabatul acesta, standul de carti va fi la dispozitia dumneavoastra sâmbata dupa-masa, dupa terminarea serviciului divin, având în considerare ca soarele apune acum mai devreme. În sabat, veti putea închiria carti, din biblioteca bisericii. Împrumutul se face pentru trei saptamâni, dupa care, cartea va fi înapoiata sau se va reînnoi împrumutul.

  5. Toti cei care doresc sa-si faca abonament la studiile Scolii de Sabat pentru anul 2008, pot s-o faca luând legatura cu sora Crenguta sau cu fratele Catalin.

  6. Înscrieri pentru înfrumusetarea bisericii- Multumim tuturor celor care au participat la înfrumusetarea bisericii cu aranjamentele florale, aduse sabat de sabat. Toti cei care nu au facut-o pâna acum, sau doresc sa se înscrie în continuare au posibilitatea s-o faca, luând legatura cu fratele Ioan Bodnar.

  7. Rugam persoanele care înca nu au completat formularele care s-au împartit sabatul trecut si astazi, sa le completeze si sa le înmâneze diaconului de serviciu. Scopul acestor formulare este de a beneficia de o mai buna comunicare între membrii bisericii noastre, si pentru a ne putea ajuta mai mult unii pe altii. Anuntul este valabil atât pentru membrii bisericii noastre, cât si pentru prietenii care ne viziteaza cu regularitate. Cei care n-au primit aceste formulare, le pot gasi la diaconul de serviciu.

  8. Pentru a ne putea implica cât mai mult în lucrarea Domnului si pentru ca Biserica sa se poata dezvolta, rugam persoanele care sunt membre in alte Biserici Adventiste din Romania sau Spania si care participa cu regularitate la Serviciile Divine din Biserica noastra sa-si ceara scrisorile de recomandare. Pentru aceasta trebuie sa ia legatura cu secretara Bisericii.

  9. Anul acesta este unul binecuvantat pentru educatia adventista din Romania. Pe langa cele 27 de gradinite adventiste existente, patru scoli generale, trei licee si o scoala postliceala, s-au deschis noi unitati de invatamant adventist. S-au înfiintat noi gradinite în urmatoarele localitati: Sapânta, Ocna Mures, Brasov, Bucuresti, Constanta, Voluntari, Halmeu, Cuvin si Râmnicu Sarat.De asemenea avem un nou liceu adventist la Câmpenita.

  10. Intercer a pregatit de curand o pagina la YouTube cu scopul de a prezenta materiale proprii sau ale colaboratorilor sai, precum si de a aduna laolalta programe adventiste romanesti adaugate la YouTube. Adresa este:
    http://www.youtube.com/intercer



RETETA PENTRU DRAGOSTE: (GEORGE UBA)

  • 1 ceaşcă de apreciere
  • 2 ceşti loialitate
  • 3 ceşti de iertare
  • 4 litri credinţă
  • 1 oală mare de umor

Se iau aprecierea şi loialitatea şi se amestecă bine
cu credinţa, apoi la mixer se mai adaugă: tandreţe, bunătate şi înţelegere. Se presară cu prietenie şi speranţă şi se stropeşte abundent cu umor. Se pune să se coacă la soare şi se împachetează în multe şi dese îmbrăţişări.
Se oferă zilnic în porţii generoase.
Poftă bună!

SA NE CUNOASTEM
Iosif Farkas s-a nascut pe data de 11 decembrie 1976, la Ocna Mures, într-o familia reformata si este al 2-lea din patru frati (doi baieti si doua fete). Primul lui contact cu Biserica Adventista a fost în iarna anului 1989, când o vecina l-a invitat la un program de Craciun. A fost impresionat de cântarile auzite acolo, de aceea a continuat sa participe si în sabat, si a îndragit studiile Scolii de Sabat de la juniori. La 18 ani, convins de adevarul descoperit în Cuvântul lui Dumnezeu, este botezat de catre pastorul Eugen Dumitrescu la Ocna Mures, la 30 mai 1995. Termina Liceul de Chimie din Ocna Mures, profil lacatus-mecanic, iar în cadrul Bisericii din Ocna Mures activeaza ca instructor de companioni si exploratori, coordinator de zona si diriginte de tineret. În 2001 ajunge în Spania, si aici o cunoaste pe Elena, care devine sotia lui, pe data de 15 august 2004, iar dupa un an si trei luni, familia lor creste, odata cu venirea pe lume a lui Beatrice. Îi place sa-si petreaca timpul liber cu familia, jucându-se cu Bea, si de asemenea îi place sa pescuiasca si sa citeasca. Este un om de încredere, hotarât si respectuos. În Comunitatea noastra slujeste în Dep. Exploratori si este instructor la grupa de Companioni. Dorinta lui cea mai mare este ca parintii si fratii lui sa –L accepte pe Hristos ca Mântuitor.