miércoles, 23 de mayo de 2007

ÎN FATA EVANGHELIEI




“Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ;
n-am venit să aduc pacea, ci sabia.” (Matei 10, 34)





DUHOVNICESC

Atunci cand Satana îti arata trecutul fara speranta, aminteste-i ca sângele Domnului Hristos este suficient sa ti-l spele. Iar tu arata-i viitorul lui fara speranta............. – Ghita Cucicea


MOTIVE DE RUGACIUNE

  • Pentru proiectul de vizitare al bisericii
  • Domnul sa binecuvinteze familia Stoleriu la cei 25 de ani de casnicie.
  • Seceta din România: avem mare nevoie de ploaie


POEZIE
Aniversare 16 mai 1982-16 mai 2007
Otilia Stoleriu
Dedicata sotului meu Valy

Imi amintesc de prima întâlnire
De zâmbetul tau tandru schitat sub mustacioara
Când te-am gasit în camera la mine
Facând acorduri la chitara !...

Apoi în Statiune la Slanic Moldova
Când ne plimbam pe-aleea înghetata
Ninsese mult…era polei pe strada
De mâna m-ai luat întâia data
Caci tu cadeai mereu, alunecai…stii bine
Si trebuia sa te sprijini de mine !...

Dar anii au trecut în sir de-a rândul ;
Un sfert de secol…azi ma paste gândul
Spre-acele vremi… Ce vremi !!!
S-au dus în vesnicie
Lasând în urma lor doar bucurie,
Comoara de iubire, împlinire,
Si un cosmar de triste amintiri…durere…
Alaturi de Isus- tu ai pornit cu-ncredere.

Trecutul ce se pierde în zarea argintie
Pastreaza totdeauna frumosul dar nespus
Iar când pe drumul vietii ai fost fara putere
Isus, Biruitorul- te-a ajutat ; stii bine
Sa-nvingi orice ispita ce-n cale ti s-a pus
Iar astazi esti în casa lui Isus.

E-asa de bine-aici pe Stânca vietii
Si-i multa fericire, belsug si voie buna
Odihna, bucurie si dragoste-mpreuna…
Când doruri prind sa creasca în pieptul tau mereu
Lumina straluceste de sus din slavi senine
Si tot ce te-nconjoara îti spune cu iubire :
Increde-te mai mult în Dumnezeu !

Prin Domnul tu primesti putere
Sa raspândesti RABDARE, BUNATATE,
CREDINCIOSIE, PACE. BUCURIE,
BLÂNDETE, FACERE DE BINE, ÎNFRÂNARE,
In DRAGOSTE le ai pe toate.

Probleme si necazuri sunt mereu, au fost
si-or sa tot vina
Dar prin credinta tu le depasesti biruitor
Caci flacara ce arde în pieptu-ti în continuu
Te-ajuta sa devii învingator.
Isus te-asteapta la sfârsit de cale
Sa-ti dea rasplata celor mântuiti
Pe care El o pregateste pentru copii, pentru parinti
Si pentru-acei ce-n viata asta
Slujit-au cu credinciosie
Acelui viu ce azi domneste
Si va domni în vesnicie.


AMIN !




ANUNTURI
  1. Raportul comitetului bisericii- asa dupa cum ne-am obisnuit, de vreo câteva saptâmâni informam biserica de planurile si hotarârile care se fac în sedintele de comitet. Aproape de doua ori pe luna, comitetul bisericii se aduna si analizeaza diferitele probleme ale bisericii. Sâmbata trecuta, de la orele 19ºº pâna la 21ºº s-au abordat urmatoarele subiecte:
    - Secretariat- e nevoie de o mai mare constientizare a fratilor si surorilor de a-si cere scrisoare de recomandare. Dupa 6 luni de zile de absenta de la biserica din care fac parte este imprescindibil, conform Manualului Bisericii de a se efectua cererea de transfer. Anul acesta s-au realizat aproximativ 10 transferari.
    - Campania de evanghelizare- unul dintre punctele cele mai importante despre care s-a discutat este apropiata evanghelizare. Vom reda mai jos, din partea departamentului de evanghelizare informatiile despre câteva puncte care s-au luat în considerare:
    Invitati: pastor Lucian Cristescu, sotia, fata si ginerele dansului.
    Drumul se va realiza cu masina proprie.
    Cazarea: intr-un apartament inchiriat pe 9 zile.
    Mancarea: va fi asigurata de catre biserica locala însotind familia Cristescu la cumparaturi achitand astfel produsele cumparate
    Locul: prelegerile se vor sustine în biserica din Urgell. Luni, 14 mai, comitetul bisericii din Urgell a aprobat desfasurarea campaniei în biserica.
    Durata: 06-14 Iulie, orele 20ºº-21ºº
    Traducere: prelegerile vor fi traduse simultan în limba spaniola de cate fratele pastor Richard Ruszuly iar cei interesati vor primi cǎşti prin care vor putea asculta traducerea.
    Responsabili cu diferite activitati:
    · Sala (aranjament)........Gratiela Budacan & Eny Morar
    o In ideea de a schimba florile o data sau de doua ori pe saptamâna, plus alte aspecte care tin de decorul salii.
    · Intrare(bun venit)............Sorin Budacan- primirea si despartirea de persoanele care viziteaza. Stabilirea unui contact cu ele.
    · Publicitate......................Margareta Morar
    o Ziare, banner, invitatii, afise (asociatia de romani?)
    · Rugaciune......................Stefan Hangan
    o In timpul fiecarei prelegeri o grupa de rugaciune va activa în „camera de sus” pentru ca Domnul sa deschida inima ascultatorilor spre El.
    · Vizite.............................Richard Ruszuly- acelor persoane care vor cere ca fratele Cristescu sa le poata vizita în timpul sapatamanii
    · Sunet.............................Andrei Boldan
    o Vom cumpara un microfon de cravata.
    · Cadouri/biblioteca.........Ionita Hartagan
    o Diferite carti „meritorii” oferite cadou/ biblioteca sa fie prezenta în fiecare seara.
    o Se vor oferi Biblii, Tragedia veacurilor, Calea catre Hristos, Hristos Lumina Lumii atât în româna cât si in spaniola, iar in romana se va putea gasi : Adevarata zi de odihna si in spaniola: La pasion del amor.
    o Oferirea de cursuri „Sola Scriptura”
    · Curatenie.......................diaconia (Ghita Cucicea)- dupa terminarea prelegerilor e necesar sa veghem la mentinerea curateniei.
    Lista grupelor de vizitare- duminica aceasta la orele 16ºº în Urgell rugam toate aceste grupe de vizitare sa poata veni spre a fi informate despre planul de vizitare si ce anume se asteapta din partea fiecarei echipe de vizitare.
    1. Baron Alecu + Boldan Andrei
    2. Stefan Hanganu + Silvia Hanganu
    3. Crenguta Ivanciu + Roxana Varvarici
    4. Ghita Cucicea + David Boldan
    5. Vasile Stan + Ioan Bodnar
    6. Vali Stoleriu + Otilia Stoleriu
    7. Margareta Morar + Catalin Achim
    8. Oana Stet + Nelu Stet
    Acestea sunt doar câteva din multele tinte pe care le avem de atins în vara. Vrem sa va spunem ca cheltuielile sunt foarte mari si e posibil sa depaseasca 3500 de euro. Asteptam un ajutor financiar din partea uniunii însa partea cea mai importanta va trebui sa o suportam noi. Va rugam sa fiti darnici pentru misiunea din acest an.
    - Iesire în natura- se propune petrecerea în natura a unui sabat complet înainte de începerea evanghelizarii. De moment, cautam sa vedem unde am putea sa ne ducem si în ce data ar fi mai potrivit.
    - Raportul diaconilor- s-au prezentat câteva informatii despre starea fratilor nostri pusi sub disciplina în ultima adunare administrativa. La fiecare trei luni e datoria acestor diaconi de a informa comitetul de situatia acestor persoane care vrem sa fie recuperate cât mai repede.
    - Localul ADRA- comitetul a luat hotarârea de a merge înainte cu desfasurarea activitatilor ADRA ìn localul pe care îl vom împarti cu biserica Tallers.
    - Buletinul bisericii- e nevoie de o mai mare implicare din partea directorilor de departamente de trimiterea de noi informatii în buletin pentru ca biserica sa fie informata si antrenata în exercitii misionare.
    - Seara de veghe pentru evanghelizare- se propune o seara speciala de rugaciune pe data de 30 iunie.
    - Reparatii la bazinul de botez- ne-am angajat în reparatia bazinului din biserica noastra. Dupa ultimul botez, constatam ca pierde multa apa. Vrem ca sa fie gata pâna în vara la urmatorul botez. Fratii baptisti vor pune banii necesari cumpararii de materiale si noi vom pune mâna de lucru.
    - CD corul bisericii- avem un CD minunat cu corul bisericii înregistrat în Terrassa în ultimul concert ADRA. Pentru a primi ajutor financiar pentru evanghelizare, având în vedere ca vom avea cheltuieli de peste 3500 euro, comitetul s-a gândit ca aceste CD-uri sa fie date prin donatie. Fiecare sa dea un minim de 4,00 € pentru achizitionarea acestuia.
  2. Grabeste-te încet- este tematica urmatorului seminar despre prietenie la orele 18ºº (Urgell) duminica aceasta. Dupa întâlnire vom avea parte de câteva pahare de suc oferite de Tünde, ca fiind unul dintre alimentele ei preferate. Veniti si veti vedea cât de frumos este sa fii tânar.
  3. Îngrijorare- miercurea la ora de rugaciune am fost doar 20 de persoane. Rugam ca cei care si-au luat angajamentul la începutul anului de a veni la întalnirea de rugaciune, sa-si poata duce la împlinire promisiunea. Doar asa vom avea belsug de binecuvântare si vom trai linistiti.
  4. Multumim fratelui Ruben Paska, care a oferit aranjamentul floral din sabatul acesta. Pentru sabatul urmator s-a înscris sora Gitela Bako. Multumim tuturor celor care sunt interesati în înfrumusetarea Casei Domnului.
  5. La Concursul Biblic de saptamâna trecuta, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Stefan Hanganu si Marius Achim. Pentru studiu: 2 Cronici 8- 2 Cronici 28
  6. Departamentul Librarie ne informeaza ca au sosit cartile de imnuri noi..De asemenea au ajuns si revistele Curierul Adventist si Viata si Sanatate. Persoanele care au facut comanda sunt rugate sa ia legatura cu sora Camelia sau cu sora Crenguta
  7. Stimata Comunitate, buletinele pe care le avem la dispozitie ne sunt de mare folos, informându-ne de evenimentele care au loc in comunitatea noastra.
    Rugam sa fie luat un buletin de fiecare familie, sau de fiecare membru care nu are familie. Ele ramân o frumoasa amintire a activitatilor si timpului petrecut în Casa Domnului. Rugam sa fie pastrate, si sa nu le lasam pe scaune dupa plecarea noastra.Va multumim.
  8. Sabatul trecut dupa-amiaza instructorii au participat la o întâlnire organizata de Departamentul Scoala de Sabat, în biserica din Clot, având ca invitat pe pastorul Eliasib Sánchez. Într-o atmosfera de partasie frateasca am fost instruiti pe parcursul a doua ore de felul cum sa îmbunatatim calitatea si pregatirea fiecarui instructor pentru ca participarea în cadrul grupelor sa fie cât mai atractiva.
  9. Seceta din tara- Taranii spun ca majoritatea culturilor agricole sunt deja afectate grav in mai multe judete din cauza lipsei ploilor. Seceta din ultimele saptamani a afectat toate judetele din sudul tarii. Daca taranii se tem ca toate culturile sunt compromise si au inceput deja sa-si vanda animalele din gospodarii pentru ca nu mai au cu ce sa le hraneasca, in Constanta lipsa precipitatiilor si diferentele mari de temperatura de la noapte la zi au dus la aparitia unui fenomen ciudat: pomii au rodit pastai in loc de fructe. „Suntem terminati. Daca nu ploua, murim de foame. Avem pensii mici si doar din munca de la câmp aveam ce pune pe masa”, spune Nicolae Manea, un satean care asista neputincios cum i se usuca pe camp cerealele. (Evnimentul Zilei)

SA NE CUNOASTEM

Alina Paul, s-a nascut pe 14 august 1985, la Ocna Mures unde a copilarit împreuna cu sora ei mai mare, Roxana. În copilarie îndrageste pianul si la vârsta de 12 ani începe sa ia ore particulare, pâna pe la 15 ani. Începe clasa a IX-a în Ocna Mures, dar în clasa a X-a se tranfera la liceul adventist “Maranatha” din Cluj, iar în 2001 vine în Spania, unde îsi continua studiile la Colegiul din Urgell. Crescând într-o familie adventista si-a dorit sa faca parte din biserica în care s-a simtit în siguranta în perioada copilariei, iar pe 24 august 2002 este botezata de catre pastorul Eliasib Sánchez, în Biserica din Urgell, împreuna cu sora ei. Pe Liviu îl cunoaste din adolescenta, dar au devenit prieteni în vara anului 2005, la nunta sorei sale si s-au casatorit pe 13 august 2006. O coincidenta frumoasa e ca s-au botezat în aceeasi zi , luna si an dar în localitati diferite, si au aflat de acest lucru doar dupa ce s-au împrietenit. În prezent Alina lucreaza ca vânzatoare la o florarie, iar în biserica activeaza în cadrul Scolii de Sabat în calitate de secretara. Este o persoana linistita, putin timida si sincera. Îi plac limbile straine si de asemenea îi place sa calatoreasca. Si-ar dori sa cunoasca alte continente, alte culturi, astfel încat sa poata întelege planul lui Dumnezeu, -acela de frumusete în diversitate. O dorinta pe care o are înca din copilarie si ramâne si astazi, e ca atunci când va fi în ceruri sa poata calatorii în Univers pentru a cunoaste alte galaxii, alte planete si alte lucruri minunate create de Dumnezeu.

No hay comentarios: