jueves, 24 de mayo de 2007

REGRET, PACE SI IERTARE - 26 mai 2007



“Israel iubea pe Iosif mai mult decât pe toţi ceilalţi fii ai săi, pentru că îl născuse la bătrâneţe; şi i-a făcut o haină pestriţă. Fraţii lui au văzut că tatăl lor îl iubea mai mult decât pe ei toţi, şi au început să-l urască. Nu puteau să-i spună nici o vorbă prietenească.” (Gen. 37, 3-4)


DUHOVNICESC

"Aşa vorbeşte Domnul: ,Păziţi ce este drept, şi faceţi ce este bine; căci mântuirea Mea este aproape să vină, şi neprihănirea Mea este aproape să se arate.” (Isaia 56,1) - Lucica Stan



MOTIVE DE RUGACIUNE
  • Sa aducem fiecare la evanghelizare cel putin o persoana
  • Misiunea din Africa: copiii nostri
  • Grupul romaân adventist din Tarrgona



POEZIE
FLORI DE MIGDAL

Marius Achim
6 martie 2007


Te regasesc, printre flori de migdal
In lacrimi de roua, plâng dimineti de cristal
În tonuri prelungi, cu glas de chimval
Astepti lânga mine, cu vorbe de har.
In vremuri tenebre de plâns si amar.

Din valuri de cer, îmi versi terebinti
Si cetini de slava, în valuri fierbinti…
In larguri de mari, cu ochii tai sfinti
Îmi mângâi în soapte tacerea, pe frunti
Astepti lânga mine si inima mi-asculti.

Astepti lânga mine prin flori de migdal
In linisti ramase cu lacrimi de sfinti
Pe urmele Tale ma porti catre mal
Cu lungi adieri de duhuri, m-alinti.
Si-n suflet, cu ochii cei vesnici carunti
Aprinde-mi luceferi, de doruri fierbinti.,


Priveste-ma iar prin flori de migdal
Si-n tainice gânduri, ascunde-ma –n rai

In vesnice clipe ce-s fara final
Invie-mi suflarea prin viul Tau grai.

Si urca-ma în jertfa de ceruri divina
Sub bolte de glorii cu ramuri de pace ma strângi
Când stai lânga mine, îmi dai o raza senina
Si-n inima mea, cu cânt de iubire ajungi.

Si atunci chiar ma vezi, prin flori de migdal
Cu toata iubirea asternuta pe altar.
O cruce ancorata în cer de cristal
Si-n bratele Tale ma poarta cu har
Atunci când voi spune adio-n final
Vorbeste-mi Edenul, cu flori de migdal

AMIN!




ANUNTURI


  1. Concert în Granollers- corul nostru a primit o noua invitatie de participare la un concert organizat de ADRA- Girona. La orele 20ºº vor cânta în Girona. Le dorim succes si multa împlinire laudându-L pe Domnul. Cei care nu sunt membrii de cor însa vor sa participe la concert pot vorbi cu sora Lucica pentru informatii.
  2. Salutul grupului din Tarragona- sabatul trecut pastorul comunitatii a fost invitat la deschiderea oficiala de functionare a grupului de români adventisti din Tarragona. Într-un local mic dar plin de bucuria organizarii, dupa masa s-a prezentat o tema despre Indreptatirea prin credinta, dupa care s-a avut o reuniune cu liderii grupului. Ei ne transmit salutul fratesc si asteapta din partea bisericii noastre mult sprijin pentru ca în scurt timp sa ajunga la organizarea ca biserica. Va fi nevoie ca sa facem planuri ca cel putin o data pe trimestru sa mergem cu tinerii pentru a-i întari pe drumul credintei.
  3. Proiectul de vizitare- duminica trecuta la orele 16ºº un grup de 15 frati ne-am întâlnit pentru a face o programare de vizitare a membrilor bisericii si a prietenilor nostri. S-au stabilit efectuarea a 77 de vizite înainte de începerea campaniei de evanghelizare. Rugam pe membrii care formeaza echipele de vizitare sa fie prezente, asa dupa cum s-a stabilit, mâine dimineata (duminica) la orele 9ºº în Urgell pentru initierea activitatilor.
  4. Sabat dupa-amiaza- chiar daca corul si tineretul vor pleca pentru dupa masa în Girona, fratii si surorile care ramân sunt invitatii sa participe ca de obicei la programul de la orele 17 unde împreuna cu fratele Stefan Hanganu, ne vom bucura sa ascultam despre valoarea credintei.
  5. Clasele de botez- avem doua optiuni de pregatire pentru botez: una sambata la orele 18ºº împreuna cu fratele Stefan iar cealalta duminica la orele 20ºº, doar pentru cei hotarâti pentru botez. Va asteptam cu drag la studiul Cuvântului lui Dumnezeu
  6. Un suflet pentru evanghelizare- sa ne rugam pentru aducerea unui suflet la prelegerile fratelui Cristescu. Daca toti am aducem doar câte o persoana am reusi sa ajungem la uriasa suma de 100 de invitati sau mai multi pentru a asculta Cuvântul sfânt. Sa ne gândim, sa planuim, sa punem înaintea Domnului acele nume care vrem sa aiba parte de mântuire.
  7. În perioada 29 iunie 2007, tineretul Bisricii AZS va începe „lucrarea misionara pe strada” împreuna cu echipa fondatoare a JAE în Zaragoza.
  8. În perioada 29 iulie – 8 august se va organiza tabara internationala de exploratori (12-16 ani) în Franta, Fontainebleau si vizita în Paris. Tabara internationala se organizeaza odata la 5 ani. (mai multe informatii, Lucica Stan).
  9. La Concursul Biblic de saptamâna trecuta, cel mai mare punctaj a fost obtinut de Stefan Hanganu. Pentru studiu: Neemia 5- Iov 2.
  10. O veste buna pentru vegetarienii din biserica noastra si pentru cei care doresc sa se lase de carne. Sora Tina Boldan ne invita la inaugurarea magazinului „Charcuteria Vegetariana Sojalandia”, care va avea loc mâine în Castelldefells (C/ Augustina de Aragón 43), începând cu ora 17ºº. Toti cei care vor participa la inaugurare vor beneficia de o reducere de 10%. Va asteptam.
  11. Anuntam aparitia revistei Colegiului Instructorilor Scolii de Sabat, dedicata a fi un instrument utilpentru toti cei care colaboreaza în acest departament. Apare trimestral sub îngrijirea fratelui pastor George Uba, iar pretul unui exemplart este de 0,50 €. Comenzile se pot face pâna pe data de 9 iunie.



VESTI DIN NAMIBIA


Grupul misionar din Africa, care doar în urma cu câteva saptamani a fost în mijlocul nostru, ne-a trimis urmatorul mesaj:

Dragii nostri,
va salutam cu bucurie, dar si cu recunostinta pentru incurajarea pe care o simtim din partea voastra. Sabatul petrecut intre voi ne-a dovedit inca o data unitatea in simtire si gandire prezenta acolo unde totul se centreaza in jurul Domnului Hristos si a nevoilor semenilor. Va dorim sa va dea Dumnezeu aceeasi inima calda si aceeasi simpatie pentru altii asa cum am simtit-o noi intre voi.
In ceea ce ne priveste, nu putem decat sa-i multumim lui Dumnezeu pentru felul in care ne-am simtit ghidati si protejati. Inca de la plecarea din Madrid am simtit ajutorul Lui pentru faptul ca, in ciuda faptului ca nu ni s-a dat din partea companiei dreptul la mai multe kg, in urma unei scrisori in care am cerut asta, totusi in aeroport ni s-au permis toate gentile cu medicamente, haine, jucarii. Drumul a decurs bine (mai putin bine pentru fetita ), am gasit masina in buna stare la Conferinta unde o lasasem si am ajuns cu bine in Grootfontein, unde avem doua camere inchiriate.
In primele zile am vizitat doua zone cu copii orfani in proiectul nostru, Oshivelo si Tsumkwe, ultimul in Kalahari. In aceste doua zone copiii nu vor fi prinsi in planul cu orfelinatul, dar am inceput deja si aici schimbari, prin a gandi pe termen lung. In Oshivelo, unde avem aprox. 30 de copii, le-am cumparat cate doi pomi la fiecare copil, unul e guava si celalalt e un fruct hibrid intre portocal si lamai. Deasemenea le-am mai cumparat si cate o capra la fiecare copil, toate gestante, care vor avea in luna iunie cate doi iezisori. Le-am spus ca seriozitatea cu care vor ingriji ceea ce au primit e un test pentru ajutorul pe viitor. Caprele au costat 400 de dolari namibieni, aprox. 45 euro, pomii 5 dolari unul, aprox. 50 de centi. Am cheltuit insa ,mai multi bani ca transportul pana la ei si pe la ferme, dar daca Dumnezeu va fi prezent in planurile noastre, parintii adoptivi vor fi seriosi in platirea a ceea ce s-au angajat, iar ei in ingrijirea lor, in decurs de un an pot avea deja o mica livada si o miniferma care sa le dea independenta financiara.
La bosimani insa e mai complicat. Nu au traditia si deprinderile sa creasca animale si suntem in tratative cu liderii lor sa gasim o solutie la saracie pe termen lung. Pana atunci le-am cumparat ceva alimente pentru supravietuire.
In Grootfontein a trebuit sa stam cateva zile pentru a rezolva cateva chestiuni legate de banca si de masina. In a doua seara am incercat sa vizitam bolnavi in spitalul din localitate, un spital destul de mare. Nu ne asteptam la prea multa bunavointa si colaborare, pentru ca fusesem rau tratati anul trecut. Acum insa am intalnit in prima seara o asistenta foarte amabila, care nu numai ca ne-a permis sa intram in spital, dar ne-a si aratat care sunt bolnavii fara nimeni sa-i viziteze. Asa se face ca timp de zece zile am fost la spital aproape seara de seara, dand mancare calda gatita de noi la cei fara rude care sa-i viziteze, carti celor care stiau sa citeasca (si la toate asistentele ), jucarii la copii. Intre femeile bolnave, majoritatea cu TBC, am intalnit doua , tinere, care aveau TBC si SIDA, Le-am vizitat pana in ziua in care au murit. Le cantam si le adresam cateva cuvinte de mângaiere si incurajare din partea lui Dumnezeu. Erau amandoua constiente ca vor muri. Una dintre ele, pe care am avut ocazia s-o cunoastem mai bine, pentru ca a trait cu vreo trei zile mai mult, e mama a trei copii, cel mai mare de 12 ani. Barbatul o parasise, cand am cunoscut-o noi. Deja pentru ei femeile bolnave nu mai au valoare, in majoritatea cazurilor. Le-am vizitat bunicii, matusile, casa. Mai bine zis cocioaba, facuta din pamant, tabla din butoaie indreptate si nailoane. Poate reusim sa v-o trimitem de la un Internet mai puternic.
Pastorul vostru, Richard, ne-a spus ca vreti sa ne adoptati pe noi, ca grup. Va multumim din inima, insa va propunem un schimb. Ne-am consultat si am ajuns la concluzian ca familia asta e in mai mare nevoie ca noi si va sugeram sa-i adoptati pe ei.. Am vrea sa le facem o casuta buna, care sa le protejeze cat de cat sanatatea.
De o saptamana suntem in nord, in zona Kongola. Aici vrem sa construim orfelinatul, si va putem da vestea buna ca deja avem un teren , primit gratis din partea satului, atat de mult cat avem nevoie, si unde credem noi ca e mai potrivit. Au mai ramas cateva aprobari de primit, dar ni s-a spus ca ceea ce e mai important s-á facut. Trebuie sa mai asteptam cam doua saptamani pana la terminarea tuturor formalitatilor. Aici e seceta mare, asa ca ne-au rugat sa le dam alimente chiar si pana la inceperea orfelinatului, iar acum suntem in drum spre oras ca sa facem comanda sa ni le aduca acasa. Asta explica de ce probabil o sa gasiti greseli in text, pentru ca sciu in masina.
Timpul este insuficient aici, pentru ca vin in fiecare zi la biserica unde avem corturile o gramada de bolnavi. Daca n-am face eforturi si n-am manca pe fuga, n-am avea timpde masa. Inca de la 6 dimineata ne asteapta sa ne trezim. Nu ne-am asteptat la un asa aflux de bolnavi , iar instruirea de o saptamana pe care am facut-o in Madrid cu un medic nu e suficienta pentru complexitatea problemelor cu care ne confruntam. Credem ca e destul de clar strigatul de ajutor pentru personal pregatit in domeniul medical. La ritmul de acum nu cred ca am mai avea timpul necesar constructiei. Acum aici incepe iarna, noaptea e frig si aproape toti, dar mai ales copii, tusesc. Acum, de exemplu, avem cinci bolnavi pe care ii ducem la spital. La fiecare drum la oras avem cativa bolnavi. Urmeaza sa vizitam din nou Oshivelo si Tsumkwe. Pe masura ce avem vesti, va tinem la curent. Va vom putea trimite fotografii prin grupul care vine la vara din Madrid. Avem ceva carti si scriem versete pe hârtii in plicuri pe care sa le dam oamenilor. Vrem, daca Dumnezeu va mai ingadui sa stam cativa ani aici , sa ajunga cel putin un mesaj despre a doua venire la fiecare namibian. Sunt doar doua milioane. Rugati-va sa ne putem atinge tinta. Dumnezeu cu voi in tot ce faceti.
Grupul misionar TU PRO Kongola, Namibia




SA NE CUNOASTEM

Roxana Varvarici. Nascuta pe 12 noiembrie 1983, la Onesti, judetul Bacau, îsi petrece copilaria la Oituz împreuna cu cei doi frati mai mici (Florin si Natan). De mica a îndragit foarte mult sportul. La vârsta de 17 ani termina Scoala complementara cu profil mecanic din Oituz, iar în acelasi an, simte îndemnul Duhului Sfânt de a-si preda viata Domnului. Este botezata de catre pastorul Vrânceanu Aurel pe 2 iulie 2000, în comunit. Oituz. Acolo activeaza ca secretara a Scolii de Sabat si diaconeasa. Ajunge în Spania pe 11 aprilie 2006, si contiuna sa slujeasca în biserica în Departamentul Scolii de Sabat în calitate de secretara. Este o persoana putin timida, dar îi place sa aiba multi prieteni si sa ajute pe cei care au nevoie. De asemenea îi place sa se implice în activitatile tineretului bisericii. În timpul liber asculta muzica clasica. Cântarea ei preferata este “Dorul meu ne-ncetat”, iar dintre alimente prefera sarmalele si dintre fructe îi plac în special portocalele. Una dintre luptele ei este sa renunte la televizor. Îsi doreste foarte mult ca fratele ei, Florin , sa se întoarca la Domnul si împreuna cu toata familia sa ajunga în Împaratia lui Dumnezeu.



3 comentarios:

crinutza dijo...

spuneti-mi va rog daca este biserica azs in el vendrell...dak da in ce zona?astept raspuns pe adresa:cristinl2003@yahoo.com,va multumesc anticipat...

Unknown dijo...

Pentru cei care au plecat din oituz Bacau, care au legaturi cu oituzul, dorim sa va fim aproape la www.oituz.ro

Unknown dijo...

ma numesc Liviu Dogarel si as dori sa cititi aici.www.doctorliviu.wordpress.com,multumesc